Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Scandalul continuă în USR. „Plec din partid din cauza felului în care acesta ocoleşte democraţia. E enorm de spus despre colcăiala complicităţilor din Uniune. Barna a reușit să patenteze un nou tip de furt” (FOTO)

Scandalul continuă în USR. „Plec din partid din cauza felului în care acesta ocoleşte democraţia. E enorm de spus despre colcăiala complicităţilor din Uniune. Barna a reușit să patenteze un nou tip de furt” (FOTO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 08 Feb 2020, 21:47
Foto: Hepta Politică

Valentin Mirea a anunțat că demisionează din USR deoarece acest partid „ocoleşte democraţia, competiţia corectă, competenţa”. Despre Dan Barna, acesta a afirmat că a reușit „să patenteze un nou tip de furt, furtul cu manta, un furt care nu-i complet, dar suficient cât să facă diferenţa”. Mirea a mai ținut să precizeze că „este enorm de spus despre colcăiala complicităţilor din USR”.

”După epoca uselistă, Dan Barna reuşeşte să patenteze un nou tip de furt, furtul cu manta, un furt care nu-i complet, dar suficient cât să facă diferenţa, un furt pe care nu-l poţi percepe cu vederea, dar îl poţi surprinde cu înţelegerea pe parcursul a două mutări pe tablă.  A început prin a-şi declara candidatura la preşedinţie exact înaintea alegerilor interne şi, bineînţeles, şi-a luat acel furt incomplet, dar suficient cât să facă diferenţa şi a câştigat alegerile interne. Nu peste mult timp, “Rise” ni-i surprinde pe el şi pe sora sa într-o poziţie de nepotism, conflict de interese, alegeţi voi. Mulţimea nu clipeşte”, a scris Valentin Mirea.

Apoi acesta s-a referit la referendumul intern convocat de Barna pentru poziționarea partidului ca fiind de ”centru-dreapta modern”:

„Atât de modern şi de dreapta e sângele celor care l-au propus încât, într-un mod eminamente dirijist, au pus la dispoziţie alegătorilor doar o variantă: „Centru Dreapta Modern” la care să răspunzi cu DA sau NU. Evident că atunci când nu ţi se pun la dispoziţie mai multe opţiuni din care să alegi ce te reprezintă, ci ţi se pune în faţă la care să răspunzi maxim cu ce nu eşti de acord, se iveşte IDEEA BOICOTULUI, o opţiune cât se poate de legitimă. De aici devine relevant CVORUMUL. După zile la rând în care partidul îţi trimite pe e-mail şi mesagerie link-ul cu îndemnul de a vota, ajunşi la disperare că nu iese cvorumul, în ultima zi a votării, după ce îţi trimit pe toate căile mesaje, că doar eşti orb sau retardat şi structurile de partid te informează, te sună o doamnă, acasă/pe drum... şi îţi spune că te roagă să votezi, că trebuie să votezi! Să ne înţelegem, partidul, prin structurile sale, organizează un referendum, nişte alegeri libere, dar devine paralel actor de campanie pentru reuşita cvorumului. Doamna care vorbeşte la telefon nu te informează că POŢI vota, îţi spune că TREBUIE să votezi, repetând că te roagă să votezi. Imaginaţi-vă cum BEC-ul, prin purtătorii săi de cuvânt, ieşea la TV şi cerea oamenilor să voteze, că îi roagă să voteze la referendumul CpF. Câtă obiectivitate, câtă libertate şi încredere inspiră, nu-i aşa? Aşadar, Dan Barna a mai câştigat o luptă în care el a centrat, el a dat cu capul, o luptă în care a furat incomplet, dar suficient cât să facă diferenţa, o luptă în care iar s-a aflat în conflict de interese”. 

Mirea s-a referit apoi la colcăiala complicităților din Uniune: „Mulţimea tace, acoperă; este enorm de spus despre colcăiala complicităţilor din USR  pentru scaune, mai ales în filiale. Avem mutaţii pe scena politică, e doar o problemă de timp ca sămânţa pesedistă cu un IQ mai şiret să crească”.

„Sunt un om de centru dreapta, foarte modern şi am votat Dan Barna pentru că nu aveam alternative mai bune. Plec din acest partid din cauza felului în care acesta ocoleşte democraţia, competiţia corectă, competenţa şi, astfel, sădeşte sămânţa minciunii. Mă bucur că am cunoscut unii oameni”, a mai ținut să precizeze acesta.

Secţiiile virtuale de vot la referendumul intern pentru poziţionarea ideologică a USR s-au închis, 91% dintre cei care au votat fiind în favoarea poziţionării doctrinare ca partid de centru dreapta, participarea fiind de de 56,3%.
 

Citeşte mai multe despre:   Valentin Mirea,   USR,   Dan Barna
 
Loading...