Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Valentin Popa vrea o nouă reformă a educaţiei, care SĂ DUREZE 20 de ani! Ce mişcare pregăteşte ministrul

Valentin Popa vrea o nouă reformă a educaţiei, care SĂ DUREZE 20 de ani! Ce mişcare pregăteşte ministrul

Un articol de: - 05 Mar 2018, 21:42
Valentin Popa vrea o nouă reformă a educaţiei, care SĂ DUREZE 20 de ani! Ce mişcare pregăteşte ministrul Politică

Declaraţie halucinantă a ministrului Educaţiei, Valentin Popa, cu privire la o nouă reformă a sistemului de învăţământ.
Oficialul a afirmat luni că în următoarele zile va definitiva o listă a unui consiliu consultativ care ar urma să se ocupe inclusiv de elaborarea unei noi legi a educaţiei. 

"În aceste zile voi definitiva o listă a unui consiliu consultativ, care să se ocupe de cele mai importante probleme ale educaţiei româneşti, inclusiv o lege a educaţiei, o nouă lege a educaţiei, dar şi celelalte probleme, care sunt legate de numărul de ore pe săptămână ale elevilor, de numărul de discipline, de controversa 'creşterea numărului de discipline sau mai puţine discipline cu mai multe conţinuturi', dar şi de cea mai importantă problemă legată de conţinutul fiecărei discipline în parte", a spus Valentin Popa, la Parlament, potrivit Agerpres

Ministrul a precizat că acest consiliu va fi format din academicieni, profesori universitari, profesori de liceu, specialişti din domeniul educaţiei, atât din ţară, cât şi din străinătate. 
"Sunt sigur că vor analiza strategiile care sunt în momentul de faţă şi pe masa ministerului, sunt furnizate şi de societatea civilă, sunt concluzionate şi în marele proiect care este coordonat de Preşedinţia României. Vor avea la dispoziţie şi mai multe legi din cele mai evaluate sisteme de educaţie din lume. Am văzut deja propuneri de strategii, să implementăm învăţământul din Finlanda sau cel din Singapore, sau o combinaţie între acestea. Aceste personalităţi din consiliul acesta consultativ, sigur, vor propune probabil o lege pentru că doresc ca de data aceasta să avem o lege în consultare publică, să fie larg dezbătută", a adăugat oficialul. 

Popa a mai susţinut că îşi doreşte ca noua lege a educaţiei "să dureze 20 de ani şi să nu fie schimbată în şapte ani de mai mult de 20 de legi".
 

Citeşte mai multe despre:   lege