Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Valeriu Steriu: UNPR e un partid cu identitate; discuțiile cu PNL au fost pe mai multe niveluri

Valeriu Steriu: UNPR e un partid cu identitate; discuțiile cu PNL au fost pe mai multe niveluri

Un articol de: - 27 Iun 2016, 17:23
Valeriu Steriu: UNPR e un partid cu identitate; discuțiile cu PNL au fost pe mai multe niveluri foto: bzi.ro Politică

Liderul Uniunii Naționale pentru Progresul României Valeriu Steriu a declarat că UNPR este un partid cu identitate care trebuie dus, în cea mai bună formă, în viitorul Parlament, iar că discuțiile cu PNL au fost pe mai multe niveluri, potrivit agerpres.ro.

"Am în clipa de față reconfirmat mandatul colegilor pentru a negocia o formă care să obțină o maximizare aliniată cu ceea ce UNPR are în clipa de față în teritoriu. Deci avem structuri și suntem în continuare un partid clădit timp de șase ani, cu identitate, pe care dorim, în forma cea mai bună, să-l ducem mai departe în viitorul Parlament. Evident, formula cea mai avantajoasă este o alianță și, de ce nu, chiar a merge pe propriile puteri — este și aceasta o variantă pe care o luăm în calcul — vom face și sondaje de opinie. Ce aș vrea să se înțeleagă este că, în urmă cu 4 ani, decizia de a merge într-o alianță a fost luată la nivelul lunii septembrie. Suntem la începutul unei astfel de decizii, evident am tatonat cu partenerii, am avut o reacție din partea PSD, avem o altă invitație și o reacție din partea PNL, nu sunt singurii parteneri. Analizăm și formula de a merge pe propriile picioare, pentru că partidul din luna martie se află într-o dinamică crescătoare și luăm și acest aspect în calcul", a a explicat liderul UNPR Steriu, la Palatul Parlamentului.

În momentul în care discuția a ajut la o eventuală fuziunii a UNPR cu PNL, acesta a declarat că "încă nu se știu condițiile" și a recunoscut că există în PNL inclusiv dorința de a nu se merge cu UNPR.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

"Încă nu știm condițiile și, evident, până nu avem condițiile, nu știm despre ce vorbim. Noi am trecut printr-un proces de fuziune, un proces lung — cu PP-DD, încheiat, nu pot spune că a avut cele mai mari beneficii pentru noi și acest aspect îl studiem cu toată responsabilitatea. Discuțiile cu cei din PNL au fost pe mai multe niveluri, evident informările preliminare au fost cu cei din conducerea partidului. Primele discuții au fost legate de alianțe, apoi s-a revenit pe discuții de fuziune. Din ce am văzut la ora actuală, și în cadrul PNL există opinii separate, inclusiv dorința de a nu se merge cu UNPR, tocmai de aceea spun că decizia nu o vom lua astăzi sau mâine sau poimâine. Va fi un proces mai amplu, abia săptămâna viitoare liberalii vor avea o ședință, noi vom avea la rândul nostru un Birou Politic Național și cred că abia în următoarele săptămâni vom avea răspunsul corect despre cum vom merge în această toamnă", a adăugat Steriu.

 

Citeşte mai multe despre:   UNPR,   partid,   discutii,   PNL