Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Valeriu Streleț, la ședința comună a guvernului român și cel moldovean: O apropiere de România este una de Europa. Reuniunea va oferi o posibilitate de consolidare a relațiilor bilaterale. Ne dorim ca România să devină principalul investitor (VIDEO)

Valeriu Streleț, la ședința comună a guvernului român și cel moldovean: O apropiere de România este una de Europa. Reuniunea va oferi o posibilitate de consolidare a relațiilor bilaterale. Ne dorim ca România să devină principalul investitor (VIDEO)

Un articol de: - 22 Sep 2015, 12:51
Valeriu Streleț, la ședința comună a guvernului român și cel moldovean: O apropiere de România este una de Europa. Reuniunea va oferi o posibilitate de consolidare a relațiilor bilaterale. Ne dorim ca România să devină principalul investitor (VIDEO) Politică

Marți are loc, la Neptun, o ședință comună a guvernelor României și Republicii Moldova, condusă de premierii celor două țări.  La începutul ședinței, cei doi premieri au vorbit, în mare, despre proiectele comune în toate domeniile.

"Constatăm accelerarea relațiilor noastre bilaterale pe durata ultimilor 5 ani. Denotă rolul pe care îl are România în susținerea Republicii Moldova și în încurajarea aspirațiilor pe care le avem în această cale"", a declarat premierul moldovean Valeriu Streleț.

Premierul de peste Prut a menționat că la ultima vizită a omologului său român s-a stabilit că România este un susținător al Republicii Moldova pentru a avansa în transformări democratice și de modernizare.

"O apropiere de România este una de Europa, e crezul guvernului pe care îl conduc. Integrarea europeană rămâne prioritatea absolută a guvernului de la Chișinău. Suntem recunscători pentru proiectele bilaterale susținute de guvernul României - modernizarea grădinițelor apreciată de cetățeni, implementarea sistemului SMURD în Republica Moldova, reabilitarea centrului Mamei și Copilului. Avem toată deschiderea să aprofundăm parteneriatele. Împărtășim un spațiu comun valoric, cultural și de civilizație. Reuniunea de azi va oferi o posibilitate de consolidare a relațiilor bilaterale. Ne dorim ca România să devină principalul investitor sau în top 3. Ședințele interguvernamentale să ne apropie și mai mai mult și să consolideze bunele relații pe care le avem", a susținut premierul moldovean.

"Sunteți prietenii și fratii noștri cei mai apropiați. Ce e bine pentru România, e bine și pentru Republica Moldova, și invers. Înainte de a intra pe ordinea de zi, spun încă o dată că dacă aveți nevoie de un împrumut răspunsul este da. Dacă la noi în țara, SMURD-ul funcționează, și ne mândrim, și în Moldova e bun. Daca în România am construit grădinițe, putem construi și în Moldova. Dacă România e independentă energentic, și pentru Moldova este un obiectiv. România vă poate sprijini și o va face în continuare", a spus, la rândul său, Victor Ponta.

Valeriu Streleț, la ședința comună a guvernului român și cel moldovean


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta