Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Valeriu Zgonea: Ordonanța de urgență cu privire la CCR e constituțională, prin ea nu dispare nicio atribuție a Curții

Valeriu Zgonea: Ordonanța de urgență cu privire la CCR e constituțională, prin ea nu dispare nicio atribuție a Curții

Un articol de: - 04 Iul 2012, 18:49
Valeriu Zgonea: Ordonanța de urgență cu privire la CCR e constituțională, prin ea nu dispare nicio atribuție a Curții Politică

Președintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că prin Ordonanța de urgență cu privire la Curtea Constituțională nu sunt afectate drepturile constituționale ale CCR. El a explicat că nu dispare o putere a Curții, ci revine Parlamentului o putere care îi aparținea.

„Ordonanța de urgență este constituțională. Nu afectează drepturile constituționale ale Curții Constituționale, nici structura Curții Constituționale. Este o ordonanța de urgență care, de fapt, stabilește drepturile Curții Constituționale, cele care sunt prevăzute în Constituție,”  a spus acesta.

Valeriu Zgonea a explicat că niciuna dintre puterile Curții nu dispare, dar una dintre puterile Parlamentului revine în drepturile sale.

„Parlamentul în ultimii ani de zile și-a pierdut una dintre puteri, aceea de a emite proiecte de hotărâri fără ca acestea să fie făcute de controlul constituțional. Deciziile venite printr-un proiect de lege de a extinde atribuțiile Curtii Constituționale au afectat grav capacitatea Parlamentului României de a-și exprima suveranitatea, așa cum scrie în Constituție,” a mai spus acesta.

Vezi AICI mai multe despre Ordonanța de urgență prin care se modifică legea CCR

Prin extinderea atribuțiilor Curții, care s-a făcut anterior, a fost lezată capacitatea Parlamentului de a își exprima suveranitatea, a arătat Zgonea.

Președintele Camerei Deputatilor a mai precizat că s-au finalizat procedurile de informare a președintelui cu privire la convocarea plenului extraordinar în care se va discuta suspendarea acestuia.

Vezi AICI mai multe despre procedura de suspendare a lui Taian Băsescu


Valeriu Zgonea: Ordonanța de urgență cu privire la CCR nu afectează drepturile și structura instituției
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Zgonea,   ordonanta de urgenta,   Constitutie,   Traian Basescu,   suspendare