Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Valeriu Zgonea: PSD este de acord cu propunerea PDL de depolitizare a structurilor

Valeriu Zgonea: PSD este de acord cu propunerea PDL de depolitizare a structurilor

Un articol de: - 03 Sep 2012, 13:11
Valeriu Zgonea: PSD este de acord cu propunerea PDL de depolitizare a structurilor Politică

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a afirmat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că Partidul Social Democrat este de acord cu propunerea PDL de depolitizare a structurilor, urmând ca discuții pe această temă să aibă loc în cadrul Parlamentului.

„Suntem de acord cu propunerea PDL de depolitizare a structurilor, care sunt fie sub autoritatea Parlamentului sau în coordonarea și controlul Parlamentului și vom iniția, cu acordul liderilor grupurilor parlamentare, o discuție despre abuzurile care au fost făcute în nominalizări atât pentru Consilul Național al Audiovizualului, cât și pentru celelalte instituții care se află sub autoritatea Parlamentului. Încercăm să le depolitizăm, să găsim solutii astfel încât ceea ce scrie în lege să fie respectat prin voința Parlamentului, să nu mai existe abuzuri în care o majoritate își numește șase din șase membri, deși și legea și prevederile regulamentului Parlamentului sunt contrare acestei decizii,” a declarat acesta.

Parlamentarul a afirmat, de asemenea, că propunerea PSD pentru Avocatul Poporului este Valeriu Dorneanu, și a confirmat faptul că Andrei Marga este sustinut de acest partid pentru funcția de conducere din cadrul Institutului Cultural Român.

„Am stabilit prioritățile noastre guvernamentale. Principalele noastre angajamente sunt legate de înțelegera cu Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional pentru această sesiune. Dorința mea este ca în numele PSD și USL să asigurăm buna funcționare a Parlamentului pentru această sesiune scurtă și să putem să arătăm că România este un stat european, în care instituțiile funcționează și să pregătim toți colegii noștri să putem să îi sprijinim să candideze în toamnă fără a afecta funcționalitatea Parlamentului României, în special al Camerei Deputuaților,” a mai afirmat Valeriu Zgonea.


Declarații Valeriu Zgonea, depsre depolitizarea structurilor
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Zgonea,   PSD,   PDL,   Avocatul Poporului,   ICR,   Andrei Marga