Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Varujan Vosganian, nelipsit de la posturile "de casă", vorbeşte despre marea problemă a televiziunilor: "Nu oferă şansa tinerilor să intre în dezbaterea publică"

Varujan Vosganian, nelipsit de la posturile "de casă", vorbeşte despre marea problemă a televiziunilor: "Nu oferă şansa tinerilor să intre în dezbaterea publică"

Un articol de: - 22 Apr 2018, 21:10
Varujan Vosganian, nelipsit de la posturile "de casă", vorbeşte despre marea problemă a televiziunilor:  "Nu oferă şansa tinerilor să intre în dezbaterea publică" Politică

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a vorbit sâmbătă despre rolul important al tinerilor în clasa politică şi ''misiunea istorică'' pe care o are "această generaţie născută în preajma Revoluţiei române". 

"În opinia noastră, misiunea istorică a tinerei generaţii va fi să redea României prestigiul pe care ea l-a avut în perioada interbelică, o ţară importantă în context european, o ţară a cărei voce să se audă distinct şi puternic în conceptul european", a spus, într-o conferinţă de presă, Varujan Vosganian, potrivit Agerpres. 

Politicianul a subliniat rolul şi importanţa organizării unor dezbateri în cadrul cărora tinerii să îşi exprime opiniile. 

"Când eram eu puşti, erau organizate dezbaterile liderilor organizaţiilor de tineret. Liderii organizaţiilor de tineret erau la rândul lor portavocea unor campanii. Şi erau lideri ai organizaţiilor de tineret destul de importanţi, care după aceea au devenit miniştri, prim miniştri, şefi de parlament. Această dezbatere, în ultimii ani este destul de absentă. Liderii tinerei generaţii nu sunt marcaţi în spaţiul public şi cred că unul dintre motive este şi că posturile de televiziune evită să invite oameni care nu sunt deja cunoscuţi în spaţiul public. Vor să ia, dacă pot să mă exprim aşa, 'la de-a gata'. Adică, nu oferă o şansă tinerilor să intre în dezbaterea publică", a mai spus Varujan Vosganian, politician invitat adeseori să participe la emisiuni ale televiziunilor "de casă" ale actualei puteri.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care aproximativ 100 de tineri din toată ţara au venit la Iaşi pentru a lua parte o dezbatere privind importanţa şi rolul tinerilor în an Centenar şi la delegaţia permanentă a Tinerilor Liberal Democraţi (TLDE). 
 

Citeşte mai multe despre:   Varujan Vosganian,   ALDE