Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vasile Blaga: PDL va face opoziție totală la acest guvern

Vasile Blaga: PDL va face opoziție totală la acest guvern

Un articol de: - 21 Dec 2012, 08:16
Vasile Blaga: PDL va face opoziție totală la acest guvern Politică

Președintele PDL Vasile Blaga a declarat că opoziția va vota împotriva tuturor miniștrilor propuși de USL să facă parte din viitorul guvern.

''Vom vota împotriva tuturor miniştrilor. Domnul Ponta ne-a spus că va veni cu un guvern suplu, vorbea de 16 miniştri - ţineţi minte declaraţia de la învestirea Guvernului Ponta I. De ce are nevoie (acum, n.r.) de atâţia miniştri, de ce are nevoie de atâtea ministere? (...) Eu înţeleg să fac opoziţie totală la acest guvern, pentru că au câştigat alegerile manipulând poporul. Putem colabora pe teme de interes naţional'', a spus liderul democrat liberal.

Vasile Blaga a arătat că una dintre temele de interes național este reviziuriea Constituției, în sensul de a defeni mai bine  separarea puterilor în stat și modul de interacționare al acestora.

''Trebuie să discutăm şi să clarificăm separaţia şi modul de a interacţiona a puterilor în stat. Care este relaţia clară Guvern-Preşedinţie, care este relaţia Guvern-Parlament, care sunt unităţile administrativ-teritoriale ca să trecem mai departe, la organizarea administrativă'', a adăugat Blaga, joi seară, la Realitatea TV.

Totodată, președintele PDL a criticat programul anunțat de Guvernul Ponta 2, menţionând că acesta este ''un set de bune intenţii'', dar care nu ar prezenta termene clare pentru îndeplinirea obiectivelor formulate.

Citeşte mai multe despre:   PDL,   Vasile Blaga,   USL,   Guvernul Romaniei,   Victor Ponta,   ministri