Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vasile Blaga: Vrem să dezbatem mai multe teme cu premierul, nu mergem pentru o poză de familie

Vasile Blaga: Vrem să dezbatem mai multe teme cu premierul, nu mergem pentru o poză de familie

Un articol de: - 02 Sep 2013, 17:04
Vasile Blaga: Vrem să dezbatem mai multe teme cu premierul, nu mergem pentru o poză de familie Politică

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că democrat-liberalii îi vor trimite un răspuns lui Victor Ponta la invitația de a discuta despre bugetul pe 2014 și scrisoarea de intenție cu FMI.

Însă, Blaga susține că va cere ca la această întâlnire să fie abordate și alte teme precum relansarea economică și crearea de locuri de muncă.

"Am sunat la partid. Într-adevăr, domnul Ponta a răspuns invitației lansate de PDL (...) pe tema relansării economiei si a cresterii locurilor de muncă. Am înțeles că domnia sa dorește să discute două teme: bugetul pe anul viitor și scrisoarea de intenție către FMI. Le putem discuta și pe acestea, dar pentru aceasta domnia sa trebuie să ne transmită sub semnătură execuția bugetară exactă la șase luni, astfel încât noi să putem modela pentru a ne putea susține punctele de vedere. Noi dorim să discutăm și altceva: strategia 2014-2020 trimisă de trei ori de Uniunea Europeană înapoi, pentru ca acest Guvern nu a fost în stare să definească prioritățile României pe perioada 2014-2020", a declarat Vasile Blaga.

De asemenea, vrea să discute cu premierul despre strategia pe agricultură și pe dezvoltare rurală.

"Dânsul a propus o discuție pe 12 septembrie, cred, o să vedem și noi în funcție de calendarul pe care-l avem. Va primi, însă, un răspuns din partea domnului Predoiu și a echipei care se ocupă de guvernul alternativ, pentru că dânșii au, în principal, această responsabilitate", a explicat președintele PDL.

"Noi discutăm cele două teme propuse de premier, dar discutam și altele, pentru că nu mergem acolo să facem o poză de familie cu domnul Ponta, ca să vedem cum întoarce lucrurile ca în cazul Roșia Montană. Vrem să discutăm foarte serios acolo și să cunoască exact care este poziția PDL. Iar pentru a putea discuta de bugetul pe anul viitor va trebui să știm exact execuția bugetară la șase luni de zile.(...) Nu putem introduce modelul nostru economic dacă nu știm exact unde sunt neîncasările, unde au mers toate chetuielile bugetare. Domnul Ponta are execuția bugetară, nu văd de ce nu ne-ar transmite-o”, a mai spus Blaga.

Vasile Blaga: Vrem să dezbatem mai multe teme cu premierul
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Vasile Blaga,   dezbatere,   Victor Ponta