Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vasile Dîncu recomandă parteneriatele: Primarii spun, de multe ori, că sunt prea mici pentru proiecte mari

Vasile Dîncu recomandă parteneriatele: Primarii spun, de multe ori, că sunt prea mici pentru proiecte mari

Un articol de: - 04 Iul 2016, 15:19
Politică

Vicepremierul Vasile Dîncu a vorbit despre imporanța colaborării și a parteneriatelor, având în vedere că primarii sunt de părere că sunt prea mici pentru proiectele mari, arată agerpres.ro.

 "Aș putea să spun că, în ultima vreme, noi, ca reprezentanți — să spunem — ai puterii centrale putem recunoaște că există o serie de deficiențe pe care nu am reușit să le rezolvăm în cele opt luni de când suntem la guvernare. Ceea ce se spunea despre orașele mai mici care deservesc comune din zonă poate fi reglementat și poate fi sprijinit legislativ prin accelerarea unei proceduri legate de zonele metropolitane, mult mai eficientă decât cele care există în acest moment. Vrem să intensificăm și stimulăm colaborarea în asociere și parteneriat local. De multe ori, dvs, primarii, spuneți că sunteți prea mici pentru proiectele mari, dar oamenii care se unesc, care se asociază, pot face și proiecte mari. La această unire a UAT-urilor vine și Guvernul cu o participare, pentru ca să existe resurse pentru un proiect mai mare", a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și despre importanța organizării unor târguri și burse de proiecte.

"Vrem să vedem cum funcționează colaborarea descentralizată, să facem schimburi de formule, de povești de succes, de proiecte care vin din interiorul administrației locale. Administrația locală este de foarte multe ori mult mai creativă, mai inovativă decât administrația centrală, iar noi vom stimula asta și vom premia acest lucru în viitor", a continuat vicepremierul.

Acesta a recunoscut și faptul că în sistemul de salarizare există inechități.

"E adevărat, sistemul de salarizare este în acest moment inechitabil. Am făcut un prim efort, cu o ordonanță de urgență pentru a aduce un minim echilibru și a promova două urgențe, care până la urmă țin și de administrația publică locală: contractualii din domeniul învățământului sau al sănătății fac parte, până la urmă, din aceeași problemă a administrației locale. Există o diferență între salarizarea de la centru și cea din teritoriu și o să încercăm să facem, într-un proiect viitor de lege, pe care îl vom lăsa probabil moștenire unui guvern rezultat altfel: încercăm să găsim soluții, dar totul se poate face numai în limita resurselor pe care le avem în acest moment, iar acesta e un lucru pe care cred că dvs îl înțelegeți", a precizat Dîncu.

Citeşte mai multe despre:   vicepremier,   primarie,   colaborare
 
Loading...