Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vergil Chițac: Eu am prezentat un program de guvernare locală la Constanța și vreau o campanie pozitivă. Stelian Ion mă atacă pe mine pentru că, probabil, vrea să compenseze deficitul de notorietate (VIDEO)

Vergil Chițac: Eu am prezentat un program de guvernare locală la Constanța și vreau o campanie pozitivă. Stelian Ion mă atacă pe mine pentru că, probabil, vrea să compenseze deficitul de notorietate (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 11 Aug 2020, 23:15
Vergil Chițac: Eu am prezentat un program de guvernare locală la Constanța și vreau o campanie pozitivă. Stelian Ion mă atacă pe mine pentru că, probabil, vrea să compenseze deficitul de notorietate (VIDEO) Foto: Vergil Chițac / Facebook Politică

Senatorul Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța, a prezentat deja un program de guvernare locală, care este public și pe marginea căruia discută cu cetățenii orașului de la Marea Neagră. Demnitarul susține că dorește să aibă o campanie „eminamente pozitivă” și a evitat să intre într-un clinci politic cu contracandidatul său de la USR, Stelian Ion, care i-a adus mai multe critici și despre care spune că „este extrem de ofensiv” și are o atitudine prin care, probabil, vrea „să compenseze” deficitul de notorietate. „Simpla critică în politică nu te califică, nu te îndreptățește să dai lecții cuiva”, a subliniat Vergil Chițac, marți seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Vergil Chițac, candidatul PNL la Primăria Constanța, în direct pe B1 TV


 

Întrebat ce crede despre atacurile lui Stelian Ion, candidatul propus de USR la Primăria Constanța, Vergil Chițac a răspuns: „Domnul acesta al cărui nume l-ați pronunțat și pe care eu nu vreau să îl pronunț a ales să facă o campanie agresivă, căreia eu nu îi răspund. Noi suntem, în Constanța, în fața celor mai importante alegeri din ultimii 30 de ani și este nefericit că se întâmplă lucrul acesta. Dumnealui mă critică, folosește chiar un limbaj aș spune suburban. De exemplu, spune despre mie că am fost parașutat de la București, la Constanța. Știți ceva? Simpla critică în politică nu te califică, nu te îndreptățește să dai lecții cuiva. Nu cred că trebuie să dai lecții cuiva până când nu ai condus nimic”.

Întrebat de ce nu îi cere premierului Ludovic Orban, liderul PNL, să intervină în această chestiune, în condițiile în care liberalii și USR-PLUS au perfectat deja o înțelegere pentru alegerile locale în Capitală, Vergil Chițac a răspuns: „Eu nu sunt genul de politician plângăcios, care să pun mâna pe telefon și să îl sun pe prim-ministru sau pe președintele partidului, care, nu-i așa, să intervină. Acesta este comportamentul domnului Stelian. Eu am adoptat un alt stil de comportament. Vom merge în campanie electorală. Deficitul domniei sale de notorietate probabil că vrea să îl compenseze, alegând să mă atace pe mine. Mă rog, eu nu marșez la asta”.
 

La Constanța nu e un „război” politic, a subliniat Vergil Chițac


 

Referitor la faptul că în mai multe orașe din teritoriu contracandidații USR par să poarte un adevărat „război” politic cu reprezentanții PNL, deși cele două formațiuni sunt protagonistele unei formule comune pentru Capitală, Vergil Chițac a subliniat: „La Constanța nu e un război. Domnia sa este extrem de ofensiv. Eu vă spun, am ales să nu duc o astfel de campanie contondentă și campania mea va fi eminamente pozitivă. Cred că sunt singurul candidat din cei 14, 15 care își vor depune candidatura sau au anunțat că își depun candidatura care a prezentat până în momentul de față un program de guvernare locală și este public, și discut cu cetățenii pe marginea lui. Eu am ce să vorbesc în momentul de față despre starea Constanței, despre proiectele pe termen scurt, despre proiectele pe termen lung, despre modul în care văd eu rezolvate problemele de termoficare, de urbanism, de transport șamd”.

Citeşte mai multe despre:   Vergil Chitac