Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vergil Chițac, primarul Constanței: Orice cetățean ar putea găsi un motiv ca să iasă din casă, însă trebuie să fie responsabil - asta a fost filosofia acestei carantine / Noi, la primărie, am acționat pe mai multe paliere (VIDEO)

Vergil Chițac, primarul Constanței: Orice cetățean ar putea găsi un motiv ca să iasă din casă, însă trebuie să fie responsabil - asta a fost filosofia acestei carantine / Noi, la primărie, am acționat pe mai multe paliere (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Noi 2020, 00:07
Vergil Chițac, primarul Constanței: Orice cetățean ar putea găsi un motiv ca să iasă din casă, însă trebuie să fie responsabil - asta a fost filosofia acestei carantine / Noi, la primărie, am acționat pe mai multe paliere (VIDEO) Foto: Vergil Chițac / Facebook Politică

Vergil Chițac, primarul Constanței, a explicat că eficiența măsurilor de carantinare depinde de responsabilitatea cetățeanului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a spus Vergil Chițac, primarul Constanței, pe B1 TV

 

„Noi am spus acolo că între ora 5 dimineața și 23 seara cetățenii trebuie să stea în perimetrul caselor sau gospodăriilor cu excepții – excepțiile acestea au o paletă atât de largă încât, practic, orice cetățean poate găsi un motiv ca să poată ieși din casă, însă trebuie să fie responsabil. Asta a fost filosofia acestei carantine. E prea devreme să ne pronunțăm dacă ele sunt eficiente sau nu, pentru că ele au o inerție. Nu poți să iei o măsură astăzi, în situația de față, și să vezi dacă mâine e valabilă sau nu. Tot ce pot să vă spun este că noi, la primărie, am acționat pe mai multe paliere. În primul rând, măsuri de conștientizare a oamenilor, să îi informăm pe toți – pe de o parte cât de importantă e prevenția și cum trebuie făcută, și pe de altă parte cât de nemilos și de agresiv e acest virus. De asemenea, toată Poliția și angajații primăriei în mare parte din ei sunt în stradă, la operatori economici, printre cetățeni, să îi îndrume și să îi controleze, mai ales în zone aglomerate, în zone unde, mă rog, să spunem că rata de transmitere ar putea fi mai mare. În altă ordine de idei, noi am lucrat foate mult – cel puțin eu m-am interesat foarte tare pe zona Spitalului Municipal, care este dedicat, este un spital de boli infecțioase, și să știți că de multe ori trebuie să lucrez pentru ceea nu trebuie să se întâmple la fel de mult ca pentru ceea ce trebuie să se întâmple”, a explicat Vergil Chițac, miercuri seară.

Totodată, edilul s-a arătat de părere că, la un bilanț oficial de peste 440.000 de cazuri confirmate de COVID-19 pe teritoriul României, „trebuie să înmulțim cu mult mai mult ca să avem imaginea exactă a oamenilor care au trecut prin boala aceasta”.

„Eu cunosc cazuri – copilul a fost testat pozitiv, părinții amândoi s-au izolat, nu și-au făcut teste, dar este evident după simptome că au avut și cred că mai sunt alte cazuri din acestea. E limpede că ei nu sunt luați în categoria celor care au avut. Noi avem acum înregistrați oficial 440.000 de oameni care oficial au contractat acest virus. Eu cred că trebuie să înmulțim cu mult mai mult ca să avem imaginea exactă a oamenilor care au trecut prin boala aceasta”, a mai spus Vergil Chițac, primarul Constanței.

 

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Vergil Chitac