Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vești uriașe pentru ROMÂNI! Uluitor ce se întâmplă cu alocațiile de la 1 ianuarie

Vești uriașe pentru ROMÂNI! Uluitor ce se întâmplă cu alocațiile de la 1 ianuarie

Un articol de: B1.ro - 12 Oct 2018, 19:57
Politică

Toţi cei cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ai ar urma ca de la 1 ianuarie 2019 să încaseze 150 de lei, potrivit unui proiect legislativ iniţiat de doi deputaţi ai PNL. Proiectul prevede şi majorarea de la 200 la 300 de lei a alocaţiei pentru copiii cu vârstă de până la 2 ani.

"Din anul 2015 nu au mai existat modificări la legea privind alocaţiile pentru copii. Astfel, în ceea ce priveşte copiii cu vârste până la doi ani, ISR (n.r. – indicatorul social de referinţă) este de 0,4%, mai exact 200 de lei. În ceea ce priveşte copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani, dar şi pentru liceenii de peste 18 ani, ISR este de 0,168, valoarea reprezentând 84 de lei. Vorbim despre o sumă foarte mică, mai exact 2,8 lei pe zi per copil. (…) E regretabil că ţara noastră se situează în continuare pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocaţiile destinate copiilor. (…)

Propunem majorarea cuantumului alocaţiei cu 50% pentru copiii cu vârste între 0 şi 2 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 300 de lei şi cu 80% pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 150 de lei", au explicat iniţiatorii, în expunerea de motive a proiectului, potrivit stirilekanald.ro.

Citeşte mai multe despre:   uniunea europeana,   pnl
 
 
 
Loading...