Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vice-președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci, liberalul Bogdan Huțucă: Criza trebuie văzută ca o oportunitate pentru întărirea capitalului românesc şi a firmelor româneşti

Vice-președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci, liberalul Bogdan Huțucă: Criza trebuie văzută ca o oportunitate pentru întărirea capitalului românesc şi a firmelor româneşti

Un articol de: Traian Avarvarei - 17 Iun 2020, 18:18
Vice-președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci, liberalul Bogdan Huțucă: Criza trebuie văzută ca o oportunitate pentru întărirea capitalului românesc şi a firmelor româneşti Politică

Bogdan Huţucă, vicepreşedinte al Comisiei de buget din Camera Deputaţilor, a făcut un apel pentru sprijinirea firmelor româneşti, mai ales în contextul crizei financiare generate de epidemia de coronavirus. Potrivit acestuia, criza trebuie văzută ca o oportunitate pentru întărirea capitalului românesc şi a firmelor româneşti.

„Programele guvernului de susținere a mediului de afaceri trebuie să aibă ca scop întărirea capitalului românesc și consolidarea companiilor românești, care trebuie să fie competitive nu doar pe piața internă dar mai ales pe piața regională, europeană și globală”, atrage atenția liderul PNL Bogdan Huțucă.

 

 

Vice-președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci, liberalul Bogdan Huțucă susține promovarea firmelor românești

 

 

Potrivit lui Huțucă, primul scop al liberalilor a fost acela ca toate companiile românești, fie că vorbim de IMM-uri sau de companii mari, să-și păstreze liniile de producție, contractele și, cel mai important, să își păstreze angajații. A doua cea mai importantă prioritate pentru PNL-iști, înc ontextul crizei Covid-19, este aceea de a avea cât mai multe companii românești capabile să intre în competiție directă cu companii din alte țări, pe piața lor internă.

”În prezent avem mii de companii românești, cu capital românesc sau mixt, care furnizează produse finite de înaltă tehnologie în Uniunea Europeană, iar cele mai bune exemple vin din industria IT care livrează soft pentru aproape toate țările dezvoltate de pe planetă și din industria auto și producătoare de echipamente pentru mașini care livrează echipamente de înaltă calitate pentru industria de mașini din Franța și Germania”, afirmă vice-președinte comisie de Buget, Finanțe, Bănci.

 Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

 

Garanții pentru credite în valoare de 23 de miliarde de lei

 

 

Liderul liberal arată că susținerea firmelor românești este fundamentală deoarece de acestea depind sute de mii de locuri de muncă, milioane de familii și comunități întregi. EL a dat ca exemplu de program guvernamental garanțiile pentru credite în valoare de 23 de miliarde de lei, din care 15 miliarde pentru IMM-uri și 8 miliarde pentru marile companii.

„La modul ideal, aceste companii vor investi în următoarea perioadă în retehnologizare, în modernizarea liniilor de producție și în capital uman, și vor profita de această criză pentru a-și întări poziția pe piață în viitor. Tocmai de aceea Guvernul oferă garanții pentru credite în valoare de 23 de miliarde de lei (15 miliarde pentru IMM-uri și 8 miliarde pentru marile companii), urmând ca această sumă să crească dacă firmele românești vor avea nevoie de mai mulți bani”, spune Huțucă.

Liderul liberal vorbește și de una dintre vulnerabilitățile economiei românești, deficitul comercial, ce poate fi scăzut dacă vom avea o economie națională puternică.

„În ultimii 30 de ani, România a avut mereu o balanță comercială negativă, iar lucrurile au degenerat și mai mult în ultimii ani, pe măsură ce guvernele socialiste s-au împrumutat miliarde de euro pentru a susține consumul. Politicile liberale trebuie să vizeze în primul rând o creștere a productivității și a producției locale, astfel încât aceasta să acopere cererea din ce în ce mai mare de pe piață. Cel mai bun exemplu în ultimele luni este decizia Guvernului de a susține producția locală de măști medicinale, de bicocide și de alte materiale și substanțe necesare în lupta cu noul virus chinezesc. Exact aceste politici trebuie extinse și către alte zone ale economiei”, arată Huțucă.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Bogdan Hutuca