Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vice-președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci: 'România nu mai este de mult în situația de a plăti pensii speciale. Banii să meargă spre susținerea angajaților și a firmelor'

Vice-președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci: 'România nu mai este de mult în situația de a plăti pensii speciale. Banii să meargă spre susținerea angajaților și a firmelor'

Un articol de: Traian Avarvarei - 01 Apr 2020, 15:53
Vice-președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci: 'România nu mai este de mult în situația de a plăti pensii speciale. Banii să meargă spre susținerea angajaților și a firmelor' Foto: pnl.ro Politică

Liderii de grup ai PNL au depus un proiect privind impozitarea progresivă a pensiilor speciale.

Totodată, deputatul Bogdan Huțucă spune că, în contextul dificultăților întâmpinarte din cauza crizei de coronavirus, eliminarea acestor pensii este mai importantă ca oricând.

PNL a cerut impozitarea cu 10% a pensiilor speciale între 2001-4.000 de lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4.001-7.000 de lei şi cu 95% a pensiilor speciale care depăşesc cuantumul de 7.000 de lei.

‘România nu mai este de mult în situația de a plăti pensii speciale unor categorii de privilegiați, în condițiile în care avem deficiențe majore în sistemul de Sănătate, în Educație, Infrastructură și în multe alte domenii fundamentale pentru români’, spune Huțucă.

El atrage atenția asupra avertismentelor venite de la specialiști internaționali în economie, care spun că pandemia de COVID-19 va lăsa în urma sa una dintre cele mai mari crize financiare din ultimul secol.

Deputatul PNL avertizează, de asemene,a asupra presiunilor care s epun pe mediul privat în aceste momente și spune că sute de mii de români pot rămâne fără serviciu, iar mii de firme vor da faliment.

„Tocmai de aceea, este corect ca banii celor care vor continua să muncească să meargă către susținerea angajaților și a firmelor care sunt afectate de criză, astfel încât aceștia să poată reporni motoarele imediat după ce criza sanitară ia sfârșit”, explică Huțucă.

Și din această cauză trebuie ca pensiile speciale să diaspră, potrivit lui Huțucă, puncând că solidaritatea se arată, nu se discută.

”Consider că a venit momentul și ca Statul să ia și alte măsuri prin care să își manifeste solidaritatea cu mediul privat”, mai spune vice-președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci.

Printre persoanele impozitate vor fi parlamentarii și funcționarii din parlament, magistraţii şi personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR, funcţionarii Curţii de Conturi, Avocatul Poporului, personalul navigant și personalul diplomatic.

Nu sunt incluși în acest proiect de impozitare progresivă polițiștii și militarii.

În acest context, Huțucă speră ”că judecătorii de la Curtea Constituțională nu se vor transforma încă o dată în judecători ai unei minorități și că vor acționa în interesul românilor. Al tuturor românilor”.

Totodată, liberalul le cere românilor să fie solidari și să respecte regulile impuse de autorități.

Amintim că despre tăierea pensiilor speciale a vorbit la finele săptămânii trecute și Alfred Simonis, liderul Grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților. De asemenea, acesta a spus că pensiile speciale pe care le iau parlamentarii și alte categorii favorizate ar putea fi reduse pentru a se asigura necesarul cu care cadrele medicale să lupte cu coronavirusul. (Detalii AICI)


 

 

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Bogdan Hutuca,   coronavirus,   COVID-19