Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vicepremierul Raluca Turcan: IMM-urile afectate de criza COVID-19 primesc 1 miliard de euro

Vicepremierul Raluca Turcan: IMM-urile afectate de criza COVID-19 primesc 1 miliard de euro

Un articol de: Ramona Zaharia - 02 Aug 2020, 10:12
Vicepremierul Raluca Turcan: IMM-urile afectate de criza COVID-19 primesc 1 miliard de euro Foto: Facebook / Raluca Turcan Politică

Vicepremierul Raluca Turcan a subliniat, sâmbătă, că Guvernul Orban a adoptat pachetul de granturi nerambursabile pentru antreprenorii români ale căror afaceri au avut de suferit în această perioadă, astfel că 1 miliard de euro intră direct în economie.
 

IMM-urile afectate de criza COVID-19 primesc 1 miliard de euro, susține vicepremierul Raluca Turcan


 

Potrivit demnitarei, miliardul de euro va merge, până la sfârșitul anului 2020, către aproximativ 100.000 de afaceri românești, prin trei scheme de finanțare:

  • 550 de milioane de euro – granturi pentru investiții (până în 200.000 de euro fiecare grant)
     
  • 350 de milioane de euro – granturi pentru repornire (până în 150.000 de euro pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, HORECA, transport auto, industria de evenimente)
     
  • 100 de milioane de euro – granturi pentru microîntreprinderile fără angajați (granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu a beneficiat de ajutor în această perioadă)

„Guvernul PNL reușește, iată, într-un timp record, să implementeze măsurile propuse în urmă cu o lună la prezentarea Programului de relansare economică, cel mai amplu și mai ambițios program de investiții pe care și l-a propus vreodată un Guvern din România. Este un efort de echipă uriaș pentru că lucrăm în paralel la foc continuu și pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Dar arătăm în felul acesta românilor că ceea ce am promis devine realitate. Că se poate!”, a scris vicepremierul Raluca Turcan, pe Facebook.

 

IMM-urile afectate de criza covid-19 primesc 1 miliard de euro! Este răspunsul nostru la situația de criză în care ne...

Publicată de Raluca Turcan pe Sâmbătă, 1 august 2020


Președintele și premierul, despre programul de relansare economică invocat de Raluca Turcan


 

Planul național de investiții și relansare economică „Reclădim România” a fost prezentat de Executiv în prima zi din iulie.

„A venit astăzi momentul ca toate măsurile pe care le adoptăm în domeniul economic să fie incluse într-un plan, într-un singur plan, și să turăm motoarele pe calea relansării economice. Așa cum știți, m-am implicat direct, împreună cu premierul și cu membrii Guvernului, în dezbaterea și identificarea celor mai bune măsuri de relansare economică, pornind de la consultările cu mediul de afaceri, de la nevoile economiei, dar și ale salariaților. Am susținut de la bun început necesitatea unei abordări pro-active, care să mențină locurile de muncă și să sprijine companiile românești. Această abordare presupune un nou model de dezvoltare economică bazat pe măsuri adaptate noii economii, model economic axat pe investiții în infrastructură, pe digitalizare și inovare, pe competitivitate și export de produse cu valoare adăugată ridicată”, declara președintele Klaus Iohannis.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a explicat că este vorba despre „un program de investiții și de susținere a dezvoltării economice a României. Deja domnul președinte a făcut o referire clară la schimbarea modelului de dezvoltare economică a României. Vom urma un model care este bazat pe investiții, digitalizare, inovare, transfer tehnologic, creșterea competitivității, creșterea productivității, creșterea capacității companiilor din România de a face față competiției la nivel global, bazat pe creșterea semnificativă a exporturilor”.

A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan