Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Raluca Turcan s-a întâlnit cu rectorii și reprezentanții studenților: „Am discutat subiecte de maximă importanță pentru deschiderea anului universitar”

Raluca Turcan s-a întâlnit cu rectorii și reprezentanții studenților: „Am discutat subiecte de maximă importanță pentru deschiderea anului universitar”

Un articol de: Maria Zărnescu - 16 Sep 2020, 23:26
Raluca Turcan s-a întâlnit cu rectorii și reprezentanții studenților: „Am discutat subiecte de maximă importanță pentru deschiderea anului universitar” FOTO: Facebook: Raluca Turcan Politică

Miercuri seară, la Guvern, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Educației, Monica Anisie au avut o întâlnire cu 15 rectorii ai universităților românești, dintre aceștia făcând parte: conducerea Consiliului Naţional al Rectorilor, cu reprezentaţii asociaţiilor studenţilor ANOSR, UNSR, USR şi LSRS, precum şi reprezentanţii sindicatului Alma Mater.

 

Deschidere anului universitar în cele mai bune condiții

 

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, pe contul personal de Facebook faptul că, în cadrul întâlnirii, au fost discutat măsurile necesare pentru începerea anului universitar în condiții de siguranță.

„În această seară a avut loc la Guvern o întâlnire cu 15 rectori ai universităților românești - conducerea (CNR), cu reprezentații asociațiilor studenților ANOSR, UNSR, USR și LSRS, precum și reprezentanții sindicatului Alma Mater (proveniți din 11 universitati).

Am discutat subiecte de maximă importanță pentru deschiderea anului universitar în cele mai bune condiții posibile din perspectiva securității sanitare combinată cu nevoia de continuare a actului educațional.

Rezultatele concrete dar și concluziile întâlnirii au fost :

1. Există deplină disponibilitate pentru îmbunătățirea prevederilor OM comun Educație-Sănătate în spiritul unei mai bune adaptări la specificul universităților și se apreciază orice contribuție constructivă în beneficiul comunităților academice românești.

2. S-a agreat inițierea unor demersuri împreună cu Ministerul Fondurilor Europene  pentru sustinerea cheltuielilor materiale ocazionate de nevoia de prevenire și diminuare a riscului Covid și de continuare a procesului educațional în învățământul  superior.NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

3. S-au reținut argumentele aduse de mediul universitar și se va lua în considerare oportunitatea inițierii unei HG de creștere a cifrei de școlarizare, în scopul susținerii tinerilor ce doresc să-și continue studiile la nivel universitar în România.

4. Reprezentanții mediului universitar au apreciat în mod special includerea universităților românești ca promotori eligibili în cadrul PNRR, prin OUG 155/2020, considerând esențial acest aspect”, a scris Raluca Turcan pe contul de Facebook.

 

În această seară a avut loc la Guvern o întâlnire cu 15 rectori ai universităților românești - conducerea (CNR), cu...

Publicată de Raluca Turcan pe Miercuri, 16 septembrie 2020

 

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan,   Ministrul Educației, Monica Anisie