Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vicepreşedintele PMP Adrian Todoran: Guvernul PSD - ALDE îngroapă economia României

Vicepreşedintele PMP Adrian Todoran: Guvernul PSD - ALDE îngroapă economia României

Un articol de: B1.ro - 26 Iun 2018, 11:54
Politică

Deputatul Adrian Tudoran, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al PMP, critică felul în care guvernarea PSD-ALDE s-a ocupat de economia României, afirmând că aceştia duc România într-o cădere liberă. Acesta aminteşte de creşterea îngrijorătoare a indicelui Robor, cel după care se calculează costul creditelor în lei, scumpirile la alimente şi serivcii sau despre prăbuşirea investiţiilor.

Adrian Tudoran afirmă că de când Liviu Dragnea a preluat puterea singura grijă a fost cea a modificării legilor din justiţie, în timp ce economia e în derivă ceea ce afectează viaţa de zi cu zi a românilor.

Redăm mai jost integral comunicatul de presă a deputatului Adrian Todoran:

Avem cea mai mare creştere economică din Europa, dar acest lucru nu se reflectă în traiul de zi cu zi al românilor. Din contră, inflaţia a atins un record vechi de cinci ani, fiind de 5,4%, la fel ca în februarie 2013. Şi, de parcă nu era suficient, indicele ROBOR, după care se calculează costul creditelor cu dobândă variabilă, a explodat din nou, luni, ajungând la 3,13%, nivel la care nu a mai fost din mai 2014, după cum reiese din datele Băncii Naţionale a României. Transpuse în buzunarul fiecăruia dintre noi, aceste cifre înseamnă scumpiri alarmante, în special la produsele alimentare, utilităţi şi combustibil. 

Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statisticã, în urma unui studiu care a analizat preţurile din ultima lunã cu cele din perioada similarã a anului trecut, cele mai mari creşteri de preţuri la alimente le înregistreazã untul (21,8%), ouãle (18%), fructele proaspete (16,7%), carnea (5%). Foarte mult s-au scumpit şi utilitãţile, capitol la care suntem „campionii” Europei, având printre cele mai mari facturi de pe continent. Preþul curentului s-a mãrit cu 17%, iar gazele cu peste 10%. Un salt semnificativ l-a înregistrat şi combustibilul, pentru care plãtim mai mult cu 16%, deşi Executivul condus de premierul Mihai Tudose dãdea anul trecut asigurãri cã situaţia este sub control, iar introducerea supra-accizei nu va influenţa preţurile la pompã. Iatã cã realitatea este alta.

De când au preluat puterea, Liviu Dragnea şi compania nu au o altã preocupare mai importantã decât aceea de a modifica Legile Justiţiei. Au inventat un stat paralel, un soi de balaur misterios vizibil numai în versiune 4D, cu care se bat zi de zi în toate ieşirile publice. Iar dupã un an şi jumãtate de luptã pe viaţã şi pe moarte cu acest monstru, ce mai are puţin şi înghite România, au ajuns sã creadã pânã şi ei în rodul propriei imaginaţii. Altfel nu ne explicãm de ce pe agenda lor cele mai importante momente ale acestei luni au fost mitingul „împotriva abuzurilor de mai mult timp”, cu care au vrut sã mai sperie puţin dihania, şi modificarea Codului de Procedurã Penalã, pe ici, pe colo, prin pãrţile esenţiale, cât sã scape nişte bãieţi deştepţi de pârnaie. 
În schimb, ţara e în derivă. Preţurile explodează de la o săptămână la alta. Nu mai există un control asupra leului. Oamenii se tem că dobânzile vor fi atât de mari încât nu vor mai putea acoperi ratele, iar băncile le vor scoate la vânzare casele. Guvernul PSD – ALDE e plin de miniştri incompetenţi. Niciunul nu excelează în domeniul său. Economia e în aer, investiţiile sunt zero, sistemul de sănătate e jalnic, administraţia funcţionează pe principiul intereselor personale sau de grup. Nici măcar cu banii în cont ministrul Culturii nu e în stare să facă din anul Centenar o sărbătoare adevărată, aşa cum se cuvine la ceas aniversar. Programul Start-Up Nation a întârziat cu câteva luni şi nu dă semne că va începe, iar mulţi antreprenori tineri îşi bazează reuşita afacerii pe finanţarea promisă. Totul funcţionează din rău în mai rău. 

Dacă nu se va opri din căderea liberă, România va avea enorm de suferit. Nu vom putea recupera decât în câteva decenii aberantele greşeli pe care actuala putere le face.

Citeşte mai multe despre:   PMP,   Adrian Todoran
 
 
 
Loading...