Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Vicepreşedintele SUA: Succesul Moldovei va fi şi în beneficiul SUA

Vicepreşedintele SUA: Succesul Moldovei va fi şi în beneficiul SUA

Un articol de: - 14 Mar 2011, 13:58
Vicepreşedintele SUA: Succesul Moldovei va fi şi în beneficiul SUA Politică

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a vizitat săptămâna trecută Chişinăul, unde a discutat despre succesele înregistrate de moldoveni în ultima perioadă. Vizita importantă a lui Joe Biden, prima a unui oficial de un asemenea rang înalt, a fost considerată o „sărbătoare naţională”. Conform evz.ro, vizita oficialului semnalează trecerea Republicii Moldova din sfera de influenţă a Moscovei, în zona intereselor americane.

„Preşedintele Barack Obama şi eu, dar şi întreg poporul american, am urmărit evoluţiile din ţara dumneavoastră şi am sărbătorit succesele obţinute. Suntem ferm decişi să vă ajutăm în continuare şi susţinem angajamentele faţă de reformele lansate”, a spus vicepreşedintele american Joe Biden, adresându-se locuitorilor Republicii Moldova aflaţi în scuarul Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău.

Vicepreşedintele SUA a precizat că reformele demarate de autorităţile de la Chişinău, precum şi succesele obţinute, reprezintă un mesaj puternic pentru milioane de oameni. Biden a precizat că SUA susţin integritatea şi suveranitatea Republicii Moldova, referindu-se la conflictul de pe Nistru.

„O Moldovă de succes va fi şi în beneficiul SUA. Sunteţi o ţară mică, dar abordaţi probleme mari. Eu cred în voi şi în liderii ţării voastre. Viitorul frumos este în mâinile voastre. Dumnezeu să binecuvânteze America, Dumnezeu să binecuvânteze Moldova”, a spus, la final, Joe Biden, dând asigurări că va mai veni în Republica Moldova.

De asemenea, prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat a declarat: „Ştim cu toţii că Republica Moldova traversează o perioadă de tranziţie, care presupune sacrificii, dar la finalul căreia ne aşteaptă un viitor mai bun pentru cetăţenii noştri. Nu vom reuşi să modernizăm Moldova fără sprijinul poporului şi al partenerilor externi. Iar prezenţa domnului vicepreşedinte Joe Biden astăzi, la Chişinău, vine să confirme că Republica Moldova este sprijinită la cel mai înalt nivel”

Citeşte mai multe despre:   Joe Biden,   Republica Moldova,   Vlad Filat