Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Sănătății, replică pentru sindicate: „Prima modificare pe care o facem pentru pacienții critici este ca și centrele private să-i poată trata. Totul e în beneficiul pacientului” (VIDEO)

Ministrul Sănătății, replică pentru sindicate: „Prima modificare pe care o facem pentru pacienții critici este ca și centrele private să-i poată trata. Totul e în beneficiul pacientului” (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 29 Ian 2020, 21:41
Ministrul Sănătății, replică pentru sindicate: „Prima modificare pe care o facem pentru pacienții critici este ca și centrele private să-i poată trata. Totul e în beneficiul pacientului” (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, pentru B1 TV, că liberalizarea programelor de sănătate prevăzută în proiectul aflat acum în dezbatere publică este în beneficiul pacienților și în niciun caz nu va duce la închiderea unor spitale de stat. Centrele care se angajează în așa ceva nu pot face profit, a mai spus Costache.

Explicațiile vin în contextul în care sindicatele acuză că privatizarea unor programe de sănătate ar adânci distanța dintre accesul celor bogați și celor săraci la servicii medicale și ar duce la închiderea unor spitale de stat.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„Dimpotrivă. Prima modificare a legii 95 e una simplă. Programele de sănătate sunt ale Casei și ale ministerului Sănătății. Ministerul desfășoare acțiuni prioritare pentru pacienții critici și se achită la pacienții critici numai medicamentele și materialele sanitare. Prima modificare care (SIC!) o facem pentru  pacienții critici este ca și centrele private să-i poată trata”, a declarat ministrul Sănătății, pentru B1 TV.

Întrebat cum rămâne cu temerea că se vor închide spitalele de stat, căci pacienții vor opta pentru îngrijirea la privat, Costache a răspuns: „Evident că nu are sens. Când faceți un infarct, nu alegeți unde să mergeți. Mergeți la unitatea sanitară de gardă în ziua respectivă. În București, de exemplu, în fiecare zi de de gardă e alt centru de infarct, care sunt (SIC!) supraaglomerate și, consultându-ne cu profesioniștii din sistem, am vizat aducerea a încă una-două-trei centre pentru circuitul de infarct. Modificarea nu poate fi decât benefică”.

„Problema mai mare e la nivel național: avem teritorii întregi fără centre de infarct. Această modificare legislativă duce la dezvoltarea de noi centre.

Programele de acțiuni prioritare sunt concepute ca ministerul să deconteze numai medicamentele și materialele sanitare. Deci, evident, centrele care se angajează în așa ceva nu pot face profit și coplata prin prevederile din acțiuni prioritare e interzisă. Tot e în beneficiul pacientului, care va accesa gratuit încă câteva centre noi.

Modificările sunt un prim pas. Trebuie să renovăm spitalele care (SIC!) le avem și să construim altele noi”, a mai declarat ministrul Sănătății, pentru B1 TV.
 Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Citeşte mai multe despre:   Victor Costache