Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Răspunsul lui Victor Costache, întrebat dacă va fi respectat calendarul măririlor de salarii din Sănătate, asumat de fosta guvernare PSD (VIDEO)

Răspunsul lui Victor Costache, întrebat dacă va fi respectat calendarul măririlor de salarii din Sănătate, asumat de fosta guvernare PSD (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 05 Dec 2019, 21:33
Foto: Facebook / Victor Costache Politică

Victor Costache, ministrul Sănătății, a declarat, pentru B1 TV, că Guvernul PNL va duce la îndeplinire angajamentele asumate de fosta Guvernare PSD în ceea ce privește măririle de salarii pentru personalul medical.

Întrebat dacă va fi respectat calendarul măririlor de salarii în Sănătate până în 2022, Costache a răspuns: „În momentul în care se preia o guvernare, se respectă angajamentele luate de precedenta guvernare și colega mea de la Ministerul Muncii (Violeta Alexandru) lucrează cu premierul la îndeplinirea acestor angajamente”.

„Am privilegiul să lucrez alături de un ministru de Finanțe (Florin Cîțu) care este foarte preocupat de ce se întâmplă în Sănătate. Unul din pilonii la care lucrăm e cum putem oferi românilor îngrijiri medicale rapide și cât mai bune în acest context”, a mai precizat ministrul, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Printre altele, acesta s-a referit la medicina primară, care ar trebui făcută mai atractivă pentru tineri.

„Sunt medic și ministru al Sănătății, deci cunosc foarte bine problemele din sistem. Sunt alocați prea puțini bani pentru pacienți și pentru sistemul sanitar. Sper ca în bugetul viitor să avem o creștere a procentului din PIB de la 5%, nu știu dacă chiar la 9%, cum e media europeană, dar trebuie să avem o creștere. Putem acuza spitalele că ar consuma prea multe fonduri, dar e doar 800 de euro pe cap de locuitor față de media europeană de 2.000 de euro. E foarte important să dezvoltăm medicina primară”, a mai declarat ministrul Victor Costache, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Victor Costache
 
Loading...