Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Costache: Nu avem niciun pacient cu noul coronavirus. Capacitatea de diagnostic a fost extinsă (VIDEO)

Costache: Nu avem niciun pacient cu noul coronavirus. Capacitatea de diagnostic a fost extinsă (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 19 Feb 2020, 00:24
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Victor Costache, ministrul demis al Sănătății și propus pentru același portofoliu, a declarat, pentru B1 TV, că în România nu există nicio persoană infectată cu noul coronavirus. Chiar și așa, la nivel naţional capacitatea de diagnosticare a fost extinsă în afara Bucureștiului, la clinici din Iaşi, Constanţa, Cluj şi Timişoara.

„În România nu avem niciun pacient cu coronavirus, vorbesc despre această tulpină 2019. Colaborăm bine cu celelalte ministere pentru a preîntâmpina apariţia acestei infecţii pe teritoriul României şi, de asemenea, pentru a pregăti capacitatea de reacţie la nivel naţional, în eventualitatea apariţiei primelor cazuri. 

Dacă la început s-a practicat izolarea voluntară la domiciliu a celor care veneau din zona de risc, acum cei care vin din zona de maxim risc sunt în carantină în imobile bine identificate, sunt urmăriţi şi li se face testarea după un protocol strict”, a explicat Victor Costache, pentru B1 TV.

Costache a precizat că s-a ajuns la aceste măsuri suplimentare de prevenție în urma colaborării cu specialiști din mai multe state europene.

Ministrul a mai susținut, totodată, că a fost demarată şi o procedură de achiziţie rapidă pentru echipamente de protecţie şi substanţe biocide, astfel încât să existe o rezervă în caz de epidemie.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Potrivit datelor de marţi ale Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, în momentul de faţă ar exista 1.869 de decese cauzate de coronavirusul "Covid-19" şi 72.508 de persoane infectate.

Situaţia pe ţări, conform datelor raportate pe 18 februarie de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC):

 • China: 72.508 infectări și 1.869 decese 
 • Singapore: 77 infectări și 0 decese 
 • Japonia: 59 infectări și 1 deces + 454 de persoane infectate de pachebotul Diamond Princess
 • Thailanda: 35 infectări și 0 decese 
 • Coreea de Sud: 31 infectări și 0 decese 
 • Taiwan: 22 infectări și 1 deces
 • Malaezia: 22 infectări și 0 decese 
 • Vietnam: 16 infectări și 0 decese 
 • Emiratele Arabe Unite: 9 infectări și 0 decese 
 • Germania: 16 infectări și 0 decese 
   
Citeşte mai multe despre:   Victor Costache,   Ministerul Sanatatii