Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Sănătății anunță schimbări radicale la examenul de rezidențiat

Ministrul Sănătății anunță schimbări radicale la examenul de rezidențiat

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Dec 2019, 13:42
Foto: Facebook / Victor Costache Politică

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a declarat că examenul de rezidențiat va fi modificat substanțial deoarece este necesară uniformizarea materiei studiate de viitorii medici, informează Agerpres.

Costache a precizat că deja a iniţiat un dialog cu rectorii universităţilor de medicină, pentru a discuta despre actualizarea bibliografiei. Iar ministerul își dorește să fie folosite cărți internaționale, traduse: „Sunt şi cadru didactic şi am iniţiat un dialog cu rectorii. Suntem cu toţii de acord că este mult loc de mai bine. Propunerea noastră este ca în perioada care va urma, nu pot să vă spun dacă va fi de la anul, dar cu siguranţă va fi implementată această materie, să folosim atât în facultăţile şi universităţile de medicină, cât şi pentru examenul de rezidenţiat, o materie unică. Propunerea noastră este să folosim marile cărţi internaţionale, care sunt traduse, iar ediţiile sunt actualizate în română, de exemplu să folosim (manualul de medicină -n.r.) Harrison, (manualul de medicină -n.r.) Bramwell, (tratatul de medicină -n.r.) Schwartz pentru chirurgie”. 

Ministrul Sănătății a subliniat că este important să avem la nivelul ţării o materie uniformă și a precizat că drama generației sale a fost tocmai că a învăţat de pe patru seturi de cărţi şi materii.

„De asemenea, mai există şi cărţile care sunt publicate de profesorii noştri, care pot fi surse bibliografice suplimentare. Unele pot merge mai în detaliu decât Harrison sau Schwartz pe un anumit domeniu. Este important să avem la nivelul ţării o materie uniformă, trebuie să fim predictibili, pe care studenţii să o ştie de pe băncile şcolii, s-o înveţe la examenul de licenţă, la rezidenţiat. Să nu schimbăm trei rânduri de cursuri. Asta a fost drama generaţiei noastre de medici, inclusiv a mea. Cred că am învăţat de pe patru seturi de cărţi şi materii în timpul facultăţii, licenţei, rezidenţiatului. Nu mai spun examenul de specialitate”, a spus ministrul Sănătăţii la Iași”, a continuat Costache.

Citeşte mai multe despre:   Victor Costache
 
Loading...