Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Sănătăţii, după vizitele în spitale: „Am revăzut frumoasele sobe din secolul al XVIII-lea”

Ministrul Sănătăţii, după vizitele în spitale: „Am revăzut frumoasele sobe din secolul al XVIII-lea”

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Dec 2019, 20:29
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Victor Costache, ministru Sănătății, a declarat că în vizitele inopinate făcute în mai multe spitale din Iaşi a văzut aspecte pozitive, dar și saloane care arată la fel ca pe vremea când era el student.

„Sunt puncte bune şi mai puţin bune. La Spitalul de Pneumoftiziologie au primit şi sunt în curs să primească aparatură de generaţie nouă. În schimb, lasă mult de dorit condiţiile în care sunt primiţi pacienţii, în care stau în saloane. Am revăzut cu emoţie saloane care nu s-au mai schimbat din timpul studenţiei mele şi de când am trecut pe acolo ca tânăr rezident. Mi-aş dori să fiu atât de tânăr încât perioada asta să fi fost scurtă. Din păcate, este un interval mare de timp în care nu s-a schimbat nimic acolo. Vom găsi rapid soluţii”, a declarat Victor Costache, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că a văzut în vizitele sale inclusiv sobe din secolul 18: „Au fost unele clinici care au fost aduse la standarde europene, în unele zone mi-am regăsit cu emoţie anii studenţiei. Spre exemplu, în Clinica a III a Medicală timpul a rămas în loc. Am revăzut frumoasele sobe din secolul al XVIII-lea. Din păcate, şi saloanele au rămas la fel. Este mult de lucru şi acolo”.

Ministrul Sănătăţii a declarat, totodată, că la Institutul de Psihiatrie Socola trebuie lucrat în primul rând la îmbunătăţirea locurilor unde sunt cazaţi pacienţii: „Degeaba avem aparatură, sigur, nici aparatura nu e suficientă, dacă pacienţii nu sunt primiţi în condiţii decente şi dacă medicii, asistentele şi tot corpul medical nu lucrează în condiţii demne”. 

Citeşte mai multe despre:   Victor Costache,   Stiri Iasi
 
Loading...