Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Grigorescu ar putea fi DEMIS după ce a susţinut că a primit 800.000 lei pe un site cu 14 vizitatori: Dacian Cioloș va avea o întrevedere cu ministrul Energie la Guvern

Victor Grigorescu ar putea fi DEMIS după ce a susţinut că a primit 800.000 lei pe un site cu 14 vizitatori: Dacian Cioloș va avea o întrevedere cu ministrul Energie la Guvern

Un articol de: - 07 Oct 2016, 14:14
Politică

Premierul Dacian Cioloș se va întâlni vineri la Palatul Victoria cu ministrul Energie, Victor Grigorescu. Potrivit unor surse oficiale citate de news.ro, premierul ar urma să îi ceară acestuia să îți dea demisia din executiv ca urmare a scandalului privind platforma monitoreu.com.

Ministrul a cedat folosinţă timp de un an a domeniului pentru 792.000 lei, în ciuda faptului că acesta strângea doar doar 14 vizitatori zilnic potrivit urlrom.com. (Detalii AICI)

Cedarea acestui domeniu online nu a fost trecută în declarația de avere a ministrului ceea ce l-a adus în vizorul Agenției Naționale de Integritate. (Detalii AICI)

Ministerul Energiei s-a apărat susținând că nu a trecut această platformă în declarația oficială deoarece era obiectul unui contrat privat asupra căruia plana clauza de confidențialitate.

"Referitor la verificarea declaraţiilor mele de avere din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), consider că aceasta este cât se poate de normală. Înţeleg că ea a fost declanşată la cererea unei persoane particulare, lucru posibil şi firesc conform legilor în vigoare. Orice declaraţie de avere, mai ales a demnitarilor statului român, poate fi contestată sau verificată la solicitarea oricui doreşte să depună o astfel de cerere", a afirmat Grigorescu, într-un comunicat transmis presei joi, de Ministerul Energiei.

Întâlnirea dintre premier și ministrul Energie ar urma să aibă loc după ce Dacian Cioloș se vede cu vicepreședintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, iar cel mai probabil în urma întâlnirea ar putea avea loc un anunț public privind plecarea din guvern a lui Victor Grigorescu.