Victor Negrescu: Moțiunea de cenzură are toate șansele să treacă. PSD este pregătit pentru a prelua guvernarea alături de celelalte partide care vor să își asume această responsabilitate

Victor Negrescu: Moțiunea de cenzură are toate șansele să treacă. PSD este pregătit pentru a prelua guvernarea alături de celelalte partide care vor să își asume această responsabilitate

Eurodeputatul Victor Negrescu susține că, prin moțiunea de cenzură ce va fi depusă în 17 august, PSD dorește să sancționeze „un guvern care nu a fost capabil să gestioneze pandemia, care nu a fost transparent în achizițiile publice, care mai degrabă a făcut politică, în loc să facă o bună administrare a țării”.

Victor Negrescu, despre moțiunea de cenzură și poziția PSD față de o eventuală viitoare guvernare

„Pandemia putea fi, şi asta e opinia noastră, mai bine gestionată, evident, dacă vocea experţilor era auzită într-adevăr şi ascultată în deciziile care urmau a fi luate la momentul oportun. Ultima informaţie care a fost menţionată inclusiv ieri, în discuţia din plenul Parlamentului, este acea achiziţie extrem de dubioasă privind practic îmbunătăţirea în tot ce înseamnă serviciile medicale de urgenţă şi pentru cei care se află în situaţii grave, achiziţionarea unor echipamente medicale care nu au mai venit, avansul plătit…”, a declarat Victor Negrescu, într-o conferință de presă desfășurată la Sibiu, undeşi-a inaugurat, joi, biroul de europarlamentar în sediul Organizaţiei Judeţene Sibiu a PSD, potrivit Agerpres.

Social-democratul este de părere că moțiunea de cenzurăcu care PSD amenință Guvernul Orban „are toate șansele să treacă”.

„Sunt multe astfel de cazuri care ne împing spre depunerea, luni, a moţiunii de cenzură, o moţiune de cenzură care, în opinia noastră, are toate şansele să treacă. (…) Scopul nu este să schimbăm un guvern de dragul de a schimba un guvern, este să sancţionăm un guvern care nu a fost capabil să gestioneze pandemia, care nu a fost transparent în achiziţiile publice, care mai degrabă a făcut politică, în loc să facă o bună administrare a ţării. Evident, avem o serie de propuneri prin care vrem să construim ulterior, cât se poate de rapid, o guvernare solidă, transparentă. Noi am prezentat inclusiv varianta unui guvern la care pot participa toate formaţiunile politice. Urmează (…) să avem o decizie la nivelul structurilor noastre decizionale pentru a vedea care este direcţia de urmat şi (…) care sunt propunerile sau care este propunerea de prim ministru. PSD este pregătit pentru a prelua guvernarea alături de celelalte partide care vor să îşi asume această responsabilitate”, a adăugat eurodeputatulVictor Negrescu.

Nu vom avea guvern PSD, spunea anterior șeful statului

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat încă de miercuri că, chiar și în eventualitatea în care moțiunea de cenzură se va concretiza și cabinetul condus de Ludovic Orban va fi demis prin vot de Parlament, „nu vom avea guvern PSD”.

„În ce privește coaliții post-moțiune, haideți mai întâi să vedem moțiunea, pe urmă să vedem votul pe moțiune, pe urmă să facem consultări și, cu certitudine, nu vom avea guvern PSD”, a subliniat șeful statului.

Urmăriți B1TV.ro și pe