Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Negrescu (PSD): În Parlamentul European, chiar dacă nu suntem de acord între noi uneori, reușim să generăm consens / Rareș Bogdan (PNL): Nu s-a văzut de câte ori delegația României a fost întru totul de acord (VIDEO)

Victor Negrescu (PSD): În Parlamentul European, chiar dacă nu suntem de acord între noi uneori, reușim să generăm consens / Rareș Bogdan (PNL): Nu s-a văzut de câte ori delegația României a fost întru totul de acord (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Mai 2021, 23:15
Victor Negrescu (PSD): În Parlamentul European, chiar dacă nu suntem de acord între noi uneori, reușim să generăm consens / Rareș Bogdan (PNL): Nu s-a văzut de câte ori delegația României a fost întru totul de acord (VIDEO) Foto: pixabay Politică

Eurodeputații Victor Negrescu, vicepreședintele PSD, și Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, susțin că adesea delegația de europarlamentari români reușește să genereze consens „pe anumite chestiuni ce țin de interesul României”. În direct pe B1 TV, vineri seară, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, cei doi au discutat despre depunerea PNRR la Comisia Europeană, trecând de la contre, la schimburi de cordialități.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Victor Negrescu (PSD) și Rareș Bogdan (PNL), pe B1 TV, despre depunerea PNRR și capacitatea delegației române de a ajunge la un consens pe diverse subiecte

 

Rareș Bogdan: „Domnul Negrescu e un om informat și știe foarte bine că la acest plan au apărut câteva chestiuni care nu țin de România sau de Comisie. Au existat unele probleme sesizate de Polonia, care a spus `noi nu mai vrem să susținem împrumuturi luate de Comisie pentru statele din sud`, a apărut sesizarea la Curtea constituțională a Germaniei din Karlsruher și decizia Curții, a apărut poziția Olandei, care a și anunțat, cu guvernul de la Haga, că nu dorește să depună decât ultimii PNRR și, mai mult decât atât, că vor urmări cu atenție fiecare PNRR în parte, de parcă ar fi un superviser, ceea ce mi s-a părut profund incorect și nu cred că cineva mă poate contrazice, pentru că nu e Olanda un cenzor suprem al Europei. Au apărut câteva probleme în state europene, și atunci termenul s-a dus până pe 1 iunie, 31 mai, dar n-a cerut România o prelungire”.

Victor Negrescu: „Toate statele trebuiau să depună până la începutul lunii mai. Câteva state, printre care și România, au cerut o prelungire a termenului de depunere, asta s-a întâmplat. Olanda vrea să fie ultima, cum a spus foarte corect domnul Rareș Bogdan, alte state au avut alte probleme și nu susțineau planul, sau au probleme politice interne. România, din păcate, este în clubul acestor state care au vrut să depună mai târziu, când de fapt era interesul nostru să depunem un plan coerent la timp cu majoritatea statelor europene și să arătăm că ne interesează planul”.

După un șir de contre, ambii au declarat că există multe momente în care delegația română din Parlamentul Europeană ajunge la un consens.

Victor Negrescu: „Revin la ultimul aspect, e important – și aici sunt de acord cu Rareș Bogdan. Trebuie să avem un plan pentru România, să avem proiecte, să le susținem în comun. Sper ca prin dialog să ajungem la un consens, pentru că nu sunt banii PSD sau ai PNL, sau ai lui Rareș Bogdan, sau ai lui Victor Negrescu. Sper să înțeleagă și cei care sunt la guvernare. Noi, în Parlamentul European, să știți, chiar dacă nu suntem de acord între noi uneori, reușim să generăm consens pentru România – și guvernanții sper că au înțeles acum, mesajul Comisiei a fost clar, și sper să reușim să contruim un plan pentru țară”.

Rareș Bogdan: „Încă un lucru care mie mi se pare important – și salut exact cele spuse de domnul Negrescu. Să știți că de multe ori, în țară, nu s-a văzut de câte ori delegația României formată din 33 de europarlamentari a fost întru totul de acord pe anumite chestiuni ce țin de interesul României. E foarte important, de exemplu, că Florin Cîțu, după vizita de la Bruxelles, în care l-am însoțit a întâlniri și am văzut poziția de acolo, a înțeles să îl sune – și mi se pare o chestiune ce ține de normalitatea vieții politice din România și de interesul național al României – pe Marcel Ciolacu, președintele PSD”.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   Victor Negrescu,   Rares Bogdan,   Parlamentul European,   PNL,   PSD,   PNRR