Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta a plecat spre Bruxelles, însoțit de ministrul de Externe și de cel al Afacerilor Europene

Victor Ponta a plecat spre Bruxelles, însoțit de ministrul de Externe și de cel al Afacerilor Europene

Un articol de: - 28 Iun 2012, 09:55
Victor Ponta a plecat spre Bruxelles, însoțit de ministrul de Externe și de cel al Afacerilor Europene Politică

Premierul Victor Ponta a plecat joi dimineață spre Bruxelles, pentru a participa la Consiliului European. Prim-ministrul a plecat împreună cu ministrul de Externe, Andrei Marga, și cu cel al Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Potrivit Mediafax, delegaţia premierului s-a ucat într-un avion de linie Tarom, care a fost garat în faţa salonului oficial al aeroportului.

Conform unei transmisiuni a trimisului special la Bruxelles al B1 TV, după debarcarea din avion, premierul Victor Ponta s-a deplasat către conferința PES din Parlamentul European, acolo unde a anunțat anterior că va participa.

Acesta este singurul detaliu pe care jurnaliștii îl au cu privire la programul primului ministru, deși în urmă cu o zi anunțase că va merge și el la Consiliul European, deși Curtea Constituțională a decis că președintele Traian Băsescu este cel care trebuie să reprezinte România la acest eveniment.

Ponta a ajuns la Bruxelles
Embed:


Judecătorii Curții Constituționale a României au decis, miercuri, că Președintele României este cel care participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului. Într-un comunicat de presă, CCR a precizat că preşedintele îl poate delega pe premier să meargă, în cazuri excepţionale.

În ciuda deciziei CCR, pe lista oficială a participanților la reuniunea de la Bruxelles a fost trecut premierul Victor Ponta.

Consiliul European de vară de la Bruxelles începe la ora 17:00. În cadrul acestuia, se va adopta, printre altele, „Pactul pentru creștere și locuri de muncă”, se va lansa faza finală a negocierilor pentru viitorul cadru financiar multianual 2014-2020 și se va acorda în mod oficial Muntenegrului statutul de candidat la aderarea UE.