Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Am luat act de decizia UDMR, o respect. În noua formulă USL, dorim să prezentăm o formulă restructurată de Guvern

Victor Ponta: Am luat act de decizia UDMR, o respect. În noua formulă USL, dorim să prezentăm o formulă restructurată de Guvern

Un articol de: - 27 Noi 2014, 19:13
Victor Ponta: Am luat act de decizia UDMR, o respect. În noua formulă USL, dorim să prezentăm o formulă restructurată de Guvern Politică

Premierul Victor Ponta a afirmat, într-o conferință de presă după CExN al PSD, că a luat act și respectă decizia UDMR de a ieşi din coaliţia de guvernare.

„Am discutat cu Kelemen hunor. Mi-a explicat motivele și le respect. Eu am fost întotdeauna foarte corect și sunt convins că pentru proiectele importante putem să lucrăm împreună”, a declarat Ponta.

„Este extrem de important ca perioada următoare să ne folosim toate energiile pozitive pentru a asigura o bună guvernare", a mai spus liderul PSD, adăugând că se dorește prezentarea în Parlament a unei variante restructurate de guvern.

Kelemen Hunor a anunțat joi că UDMR a decis să iasă de la guvernare, precizând că aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent al Uniunii, iar decizia urmează să fie validată în ședința Consiliului Reprezentanţilor Unionali din 13 decembrie.

 
 


„Am făcut un calcul și am constat că și fără noi Guvernul Ponta are majoritate, nu depinde de prezența noastră în Guvern, deci stabilitatea politică nu depinde de noi la guvernare. Noi nu vrem să dăm jos Guverne, nu există nicio astfel de intenție de a da un vot negativ Guvernului, care și fără noi va funcționea. Considerăm necesar dialogul continuu cu celelalte politice. Cred că trebuie în continuare vom susține toate demersurile care înseamnă un pas înainte pentru fiecare cetățean”, a spus Kelemen.

La baza luării acestei decizii au stat multe argumente, spune Hunor. Printre ele şi faptul că deşi UDMR se află la guvernare alături de PSD, comunitatea maghiară a avut o altă opţiune politică.

„Considerăm că voturile din turul doi au fost un mesaj foarte clar. Am înțeles mesajul alegătorilor noștri, un om politic poate să facă două greșeli fundamentale. Dacă niciodată nu este în stare să asculte ce îi spun alegătorii și dacă face ce crede că așteaptă oamenii de la el, dar nu e în stare să îi conducă pe cei care l-au ales. Noi trebuie să ne întoarcem mai mult către alegătorii noștri”, a spus liderul UDMR.

Ponta: Respect decizia UDMR de a ieși de la guvernare

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   UDMR,   Kelemen Hunor