Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta cere sprijinul Comisiei de la Veneţia pentru modificarea Constituţiei şi extinderea termenului pentru legea despăgubirilor

Victor Ponta cere sprijinul Comisiei de la Veneţia pentru modificarea Constituţiei şi extinderea termenului pentru legea despăgubirilor

Un articol de: - 20 Mar 2013, 10:35
Victor Ponta cere sprijinul Comisiei de la Veneţia pentru modificarea Constituţiei şi extinderea termenului pentru legea despăgubirilor Politică

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, la Palatul Victoria, în urma discuţiilor cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, sprijinul Comisiei de la Veneţia pentru modificarea Constituţiei din România, dar şi un nou termen pentru legea restituirii proprietăţilor conficate în perioada comunistă.

În urma întâlnirii cu oficialul european, premierul României a dezbătut mai multe probleme importante ale societăţii româneşti, printre care cazurile proprietăţilor confiscate de regimul comunist.

În acest sens, Victor Ponta a afirmat că legea restituirii proprietăţilor confiscate în comunism nu va fi adoptată miercuri, după ce Guvernul a cerut CEDO o amânare a legii restituirii cu cel puțin 3 săptămâni pentru ca Guvernul să poată dezbate problema în detaliu cu insituțiile europene.

Premierul a mai adresat o cerere oficială de a avea asistenţa Comisiei de la Veneţia în procesul de modificare a Constituţiei din România.

„Vreau ca acest proces să fie un proces deschis nu doar pentru România, ci și pentru toți partenerii europeni și vrem să beneficiem de expertiza CE pentru modificarea Constituției”, a declarat Victor Ponta.

El a precizat că va trimite o solicitare oficială în acest sens şi că va ruga şi conducerea Parlamentului să efectueze o astfel de cerere.

Legea restituirii proprietăților nu va fi adoptată miercuri
Embed:Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta