Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Dacă se respectă regulile de mediu, aprobăm exploatările. Aici problema este cuvântul odios „cianură”

Victor Ponta: Dacă se respectă regulile de mediu, aprobăm exploatările. Aici problema este cuvântul odios „cianură”

Un articol de: - 23 Sep 2013, 20:01
Victor Ponta: Dacă se respectă regulile de mediu, aprobăm exploatările. Aici problema este cuvântul odios „cianură” Foto: e-stireazilei.ro Politică

România trebuie să îşi exploateze resursele naturale, nu să le blocheze, a afirmat, luni, premierul Victor Ponta.

"Aurul se exploatează cu cianură, nu există altă tehnologie care să scoată acest cuvânt odios, că până la urmă cuvântul este problema. Cianura este folosită în multe alte tehnologii, inclusiv în România. Şi în Finlanda tot cu cianură exploatează. Nu cunosc foarte bine tehnic, dar putem să învăţăm de la ei şi să ştim ce ce putem cere ca standarde de mediu de la orice fel de companie, nu de la una anume, ci de la oricine vrea şi poate să investească în România", a spus Ponta, aflat în vizită oficială în Finlanda.

Premierul a insistat asupra faptului că nu vorbeşte despre un proiect anume, ci despre faptul că România trebuie să îşi exploateze resursele, nu să le blocheze, şi poate învăţa de la ţări cu standarde ridicate de protejare a mediului care sunt tehnologiile acceptabile.

"După care, dacă nici ce se face în Finlanda nu e bun, înseamnă că e o exagerare", a adăugat Ponta, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă poate impune alte standarde de mediu pentru exploatarea de la Roşia Montană, premierul a răspuns că pentru orice exploatare pot fi stabilite orice fel de reguli de mediu care sunt considerate necesare în legislaţia românească.

"Dar în momentul în care aceste reguli sunt respectate, atunci aprobăm exploatările. Nu facem cele mai înalte standarde de mediu şi după aia oricum nu acceptăm. Pe mine mă interesează ca România să îşi exploateze resursele - şi nu vorbesc doar de aur, ci de multe alte resurse - asta înseamnă să avem standarde de mediu, dar să spunem «Da» folosirii resurselor noastre naturale, aşa cum spune Finlanda. Nu ştiu de ce nu am face şi noi acelaşi lucru, este vorba de dreptul la dezvoltare al României şi de oportunităţile uriaşe pe care, cu inteligenţă şi cu respectarea mediului, trebuie să le folosim", a adăugat însă Ponta.


 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta