Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Decizia privind aderarea României la Schengen va fi una politică

Victor Ponta: Decizia privind aderarea României la Schengen va fi una politică

Un articol de: - 23 Sep 2013, 18:31
Victor Ponta: Decizia privind aderarea României la Schengen va fi una politică Foto: ziarenews.ro Politică

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că decizia privind aderarea României la Schengen este una politică, existând şi lucruri pe care autorităţile de la Bucureşti nu le pot influenţa.
"Așa cum a spus și prim-ministru finlandez, tehnic toată lumea este de acord că merităm în Schengen, decizia care trebuie luată este o decizie politică. Decizia politică care va fi luată până la sfârșitul acestui an de noul guvern al Germaniei, condus, sigur, tot de Merkel, dar de noul guvern, de guvernul olandez, care de asemenea este după alegeri, și de guvernul finlandez va ţine cont, printre altele, şi de progrsele în ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare", a spus Ponta, aflat în Finlanda.

Premierul a precizat însă că nu poate avansa un termen la care procesul de aderare la Schengen să fie încheiat integral şi că tot ceea ce pot face autorităţile române este să îşi convingă partenerii să adopte decizia politică de primire în Schengen.

În ceea ce privește răspunsul premierului Finlandei, Victor Ponta se declară mulțumit, relatează Mediafax.

Finlanda aşteaptă, conform hotărîrii luate la nivelul UE, următorul raport al Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru a avea mai multe informaţii înainte de a adopta o decizie privind integrarea României în spaţiul Schengen, a anunţat anterior premierul finlandez Jyrki Katainen

Premierul Victor Ponta se află, luni, în vizită oficială în Finlanda, iar marţi va efectua o vizită similară în Lituania.
Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Schengen,   Finlanda,   aderarea la Schengen