Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta, despre criza sanitară: Dacă la Timișoara nu mai sunt paturi, ce se întâmplă în alte zone?! În 9 luni s-a făcut mult prea puțin sau chiar deloc pentru creșterea capacității și pregătirea personalului 

Victor Ponta, despre criza sanitară: Dacă la Timișoara nu mai sunt paturi, ce se întâmplă în alte zone?! În 9 luni s-a făcut mult prea puțin sau chiar deloc pentru creșterea capacității și pregătirea personalului 

Un articol de: Beatris Ionita - 10 Noi 2020, 22:29
Victor Ponta, despre criza sanitară: Dacă la Timișoara nu mai sunt paturi, ce se întâmplă în alte zone?! În 9 luni s-a făcut mult prea puțin sau chiar deloc pentru creșterea capacității și pregătirea personalului  Politică

Victor Ponta a comentat, marți seară, într-o intervenție telefonică în emisiunea "Dosar de Politician" de pe B1 TV,  declarațiile făcut de președintele Klaus Iohannis, cu câteva ore mai devreme, despre criza sanitară în care România se afundă tot mai mult. 

Candidatul la Camera Deputaților a insinuat că în restul țării situația este critrică, dacă într-un oraș important, cum este Timișoara, oamenii mor cu zile, pentru că nu există locuri în spital. El a mai spus și că s-au pierdut 9 luni, în care personalul medical putea fi instruit, iar capacitatea de testare și de internare, crescută. 

"Din declarațiile de azi ale președintelui Iohannis, ceea ce m-a șocat este situația de la Timișoara. Deci, doctorii au spus că nu au paturi ca au murit 6 oameni pentru ca nu aveau paturi, domnul președinte spune ca nu e adevărat. E vorba de 6 vieți omenești și de mesajul care se dă în toată țara. Sunt sau nu sunt paturi?! Timișoara este un oraș important și o zonă importantă. Dacă la Timișoara nu mai sunt paturi ce să spunem ca se întâmplă în alte zone. În al doilea rand cred ca în aceste 9 luni s-a făcut mult prea puțin sau chiar deloc pentru creșterea capacității României. Vorbesc nu doar de echipament ci și de pregătirea personalului pentru Terapie Intensivă. S-a știut tot timpul ca va fi aceasta problemă și nu s-a făcut. Toți specialiștii îmi spun ca Români a nu are un program național de testare care putea fi făcut și poate fi făcut care să ducă la extinderea capacitării de testare, la decontarea testelor chiar și in zona privata. Asta ne va costa cel mai mult in viitor", a declarat Victor Ponta.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Klaus Iohannis susține că au erau paturi disponibile pentru cei șase infectați COVID care au murit la Timișoara

 

Președintele Klaus Iohannis a spus, marți, într-o conferință de presă, că ar fi fost locuri la Timișoara, unde mai multi pacienți au murit în urma infectării cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. Anterior, medicul Virgil Musta afirmase că pacienții au murit din cauză că n-ar fi fost locuri.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

”Se pare că ar fi fost locuri chiar în Timișoara, doar că unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea a fost suboptimală. Sper să nu se repete aceste lucruri”, a afirmat șeful statului.

Declarația făcută de șeful statului vine în contextul în care medicul Virgil Musta susținea că pacienții au murit pentru că nu au mai avut loc la ATI.

”Suntem într-o situaţie dificilă, Terapia Intensivă deja de câteva zile nu avem loc şi pe Secţie avem cazuri foarte grave care la un moment dat există riscul ca în evoluţia lor să se decompenseze şi neavând terapie intensivă, nu putem să îi punem pe ventilaţie mecanică. Aşa că  îi ţinem pe presiune ridicată de oxigen, dar, din păcate, nu este suficient. S-a întâmplat ca în cursul zilei de ieri, până astăzi dimineaţă, să decedeze peste 6 persoane, toţi cu forme foarte grave, internate de clinică, atât în Secţia de Boli Infecţioase, cât şi Pneumofiziologie şi care s-au decompensat şi nu am avut soluţie pentru ei”, a spus Virgil Musta.

 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   B1 TV,   Dosar de politician