Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta, despre moțiunea de cenzură: Nu există niciun fel de critică adusă actului de guvernare și nu există nicio soluție în cazul improbabil în care moțiunea ar trece (VIDEO)

Victor Ponta, despre moțiunea de cenzură: Nu există niciun fel de critică adusă actului de guvernare și nu există nicio soluție în cazul improbabil în care moțiunea ar trece (VIDEO)

Un articol de: - 29 Sep 2015, 11:13
Victor Ponta, despre moțiunea de cenzură: Nu există niciun fel de critică adusă actului de guvernare și nu există nicio soluție în cazul improbabil în care moțiunea ar trece (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Premierul Victor Ponta a declarat marți, în fața pelnului Parlamentiului, înainte de votul privind moțiunea de cenzură inițiată de PNL, că în cadrul acesteia nu este adusă nicio critică Guvernului și nici nu este propusă vreo soluție în aventualitatea în care moțiunea ar trece.

”Astăzi trebuia să mă aflu în fața dumeavoastră pentru o moțiune de cenzură. Cred că este de datoria inițiatorilor de a lămuri ce se întâmplă azi. Nu există azi niciun fel de critică adusă actului de guvernare și nu există nicio soluție în cazul improbabil în care moțiunea ar trece. Cred că este o confuzie stârnită de inițatori. Cred că este o confuzie și față de oamenii aduși cu autobuze în ploaie. Cred că ei au venit să protesteze împortiva celor care le-au tăiat pensiile și salariile. Ca să fiu sincer, nici domnul Blaga nu mai e ce-a fost odată. Sunt mai mulţi jandarmi şi jurnalişti decât protestatari, dar asta e. Timpul ne marchează pe toţi. (...) O moțiune de cenzură se referă la activitatea guvernului, la problemele economice și sociale. Nu există așa ceva. România reprezintă un elemenat de stabilitatea pentru întreaga regiune, a spus ieri președintele Iohannis investitorilor americani. Așa este și trebuie să continuam pe această direcție”, a declarat premierul.

”Cred că demersul de azi al opoziției este o șmecherie politică. E cam cum a fost și la primăria Capitalei, nu e bun Oprescu, dar noi nu vrem să conducem primăria Capitalei. Când e de muncă, cei de la PNL nu se pricep. (...) Astăzi nu există o alternativă la atualul guvern. Eram pregătit pentru o moțiune cu cifre, date, măsuri economice și sociale”, a mai spus Ponta.

”Apreciez că opoziția nu vorbește de pensii, salarii, situația economică, având în rândurile sale foștii PDL-iști. E ca și când ați vorbi de frânghie în casa spânzuraților. Cred că intenția PNL de a se ascunde în fața procurorilor este un greșită care nu are legătură cu intențiile democratice”, a mai declarat șeful guvernului.

”Azi suntem în fața Parlamentului, cel care are dreptul și obligatia de a cenzura activitatea Guvernului și neavând critici la adresa Guvernului, vreau să mulțumesc coaliției. Vrea să mulțumesc celor care au rămas fideli programului cu care am câștigat în 2012. Programul USL. Vreau să spun că este datoria noastră, a celor care am cadidat în 2012, pentru un program pe care majoritatea românilor l-a votat, să ducem acest program la bun sfarșit și anul viitor să vă prezentați în fața alegătorilor cu lucrurile pe care le-ați îndeplinit”, a mai spus Ponta.

”Chiar dacă UDMR a decis să voteze moțiunea, respect acest drept al lor, dar cred că există o fractură logică. UDMR a fost constant în combaterea implicării juridicului în politică și a politicului în justiție. Sunt convins că n-ați uitat că în decemebrie 2012 au spus ca nu sunteți buni să guvernați. Acum, că au nevoie să votați, spun că sunteți buni. Ideea este simplă, trădarea și schimbarea sunt o marcă înregistrată pentru partidul care a candidat în 2014 ca reprezentant ALDE și luni dimineață s-a trezit la PPE. Cred că atunci când se dau lecții de moralitate, trebuie să vedem cine dă acele lecții. Aflăm de miliarde furate de colegi în 2010, exact în perioada în care se tăiau salariile. Cred că acei colegi trebuie să spună dacă s-au schimbat. Îl vedeam pe domnul Predoiu, chemând oameni în stradă, din fericire n-au venit. Dacă veneanu, îl întrebau de ce a semnat tăierea pensiiler și salariilor, de ce a semnat în Gala Bute. Cred că dacă vorbiți de principii pentru alții, ar trebui să vorbiți și pe dumeavoastră”, a mai declarat Ponta.

Victor Ponta i-a reproşat Alinei Gorghiu contractele semnate cu statul, pe vremea când era avocat.

”În final, pentru a da satisfacție celor care au conceput acest text, să mă refer un pic și la obiectul moțiunii. Se vorbește despre contracte. Nu am semnat niciun fel de contract cu vreo societate de stat. Dumneavostră vreți să îmi dau demisia că Atanasiu și Șova au semnat niște contracte. Sau poate domnul Atanasiu a fost sfătuit greșit de o doamnă consilier care era avocat”, a mai spus Ponta, referindu-se la copreședintele PNL Alina Gorghiu.

Victor Ponta, discurs înaintea votului privind moțiunea de cenzurăCiteşte mai multe despre:   Victor Ponta,   motiune de cenzura,   Guvern