Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta, din Parlament, direct în fața judecătorilor: Liderul Pro România, audiat în dosarul lui Valeriu Zgonea

Victor Ponta, din Parlament, direct în fața judecătorilor: Liderul Pro România, audiat în dosarul lui Valeriu Zgonea

Un articol de: B1.ro - 10 Oct 2019, 14:54
Foto: Facebook / Victor Ponta Politică

Victor Ponta a ajuns din Parlament direct la în fața judecătorilor. Liderul Pro România a semnat moțiunea de cenzură și a plecat la Tribunalul București, unde dă declarații în calitate de martor în dosarul în care fostul  preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea este judecat pentru trafic de influență.

În același dosar a fost audiat și Liviu Dragnea.

Atât Ponta cât și Dragnea au fost audiați în ședință nepublică.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada cu iulie 2012 - aprilie 2013, când îndeplinea funcția de președinte al Camerei Deputaților și totodată vicepreședinte al unei formațiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru, consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcționari publici și a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcție publică o rudă a lui Dobrică Dumitru.
Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a primit de la inculpatul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.
La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ștefan, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu.
Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii până la concurența sumei de 62.143 lei.
Menționăm că, în aceeași cauză, inculpatul Dobrică Dumitru, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 și administrator/acționar al unei societăți comerciale, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta
 
 
Loading...