Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: E nevoie de o dezbatere foarte largă pe tema Codului Silvic, pentru a opri tăierile ilegale (VIDEO)

Victor Ponta: E nevoie de o dezbatere foarte largă pe tema Codului Silvic, pentru a opri tăierile ilegale (VIDEO)

Un articol de: - 29 Sep 2014, 16:28
Politică

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că este nevoie de o dezbatere amplă pe tema Codului Silvic pentru a stopa tăierile și afacerile cu lemn ilegale.

„Am discutat în cadrul coaliției de guvernare care sunt prioritățile. Avem doar rectificarea și dorința de a cheltui cât mai mult și din fondurile europene și din cele bugetare. Am terminat primele 8 luni cu doar 2% deficit. Vreau să aibă loc niște consultări cât mai largi legate de codul silvic, în așa fel încât atunci când se votează în Parlament să fie acel cod de care avem nevoie pentru a opri tăierile ilegale, ca să oprim afacerile ilegale și să protejăm cât mai mult fondul forestier. Pentru asta e nevoie de o dezbatere foarte largă, în care nu doar parlamentarii, ci și organizațiile de mediu să participe, iar forma finală să fie cea care cu adevărat să apere pădurea și să stabilească un cadru cât mai strict în acest domeniu”, a declarat Victor Ponta.

Proiectul de modificare a Codului Silvic nu a trecut de Camera Deputaților. În varianta propusă de fostul ministru delegat pentru Ape și Păduri, Lucia Varga, au fost introduse o serie de măsuri care limitau tăierile ilegale și furtul de lemn din păduri.

Prevederile au fost scoase prin amendamente de mai mulți deputați PSD.

De asemenea, proiectul dă voie proprietarilor de pădure privată să defrișeze și să construiacă pe maxim 500 mp din terenul forestier.

Proiectul de modificare a Codului Silvic se va întorce la Comisia de agricultură de la camera pentru discuții.

Ponta: E nevoie de o dezbatere foarte largă pe tema Codului Silvic


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta
 
Loading...