Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta, taxat de deputatul Silviu Vexler, după ce a vorbit de mitul evreilor care fură copii: Observ cum un politician folosește un element din istoria dureroasă a evreilor și îl trivializează (VIDEO)

Victor Ponta, taxat de deputatul Silviu Vexler, după ce a vorbit de mitul evreilor care fură copii: Observ cum un politician folosește un element din istoria dureroasă a evreilor și îl trivializează (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Apr 2019, 16:40
Sursă foto: hepta.ro Politică

Victor Ponta a fost taxat, vineri, de un deputat, după ce a făcut referiri considerate nepotrivite într-un discurs. Fostul premier a încercat să facă o paralelă între ce se spunea despre evrei și ce spune acum Liviu Dragnea, dar discursul a fost criticat de deputatul evreilor, Silviu Vexler.

"Cred că acum 500 de ani era o propagandă împotriva evreilor că fură copiii şi îi omoară, nu? Tipicul propagandei e acelaşi, ideea că ni se otrăvesc legumele şi fructele şi vine cineva din România care ne apără de străinii care ne otrăvesc legemele şi fructele sau, acum un an ne furau copiii", a spus Victor Ponta, la forumul Eurosfat.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Reprezentantul comunității evreiești în Parlamentul României, deputatul Silviu Vexler, a reacționat, imediat, și l-a taxat pe fostul premier.

Din nou, observ cum un politician român folosește un element din istoria dureroasă a evreilor și îl trivializează printr-o comparație într-un context nepotrivit.

Trasarea unei paralele între o discuție despre agricultură, indiferent de natura ei, și mitul evreilor care fură copii este greșită și de neînțeles. Domnul Victor Ponta putea și trebuia să găsească orice altă comparație pentru mesajul pe care a dorit să îl transmită. Acest mit a generat drame înfiorătoare de-a lungul istoriei.

Toate aceste acțiuni din ultima perioadă și încercările de a introduce, direct sau indirect, evreii, comunitățile evreiești și memoria Holocaustului ca element în discursul politic și campania electorală trebuie să înceteze”, a scris Silviu Vexler pe Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Silviu Vexler
 
 
 
Loading...