Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta îl înfruntă pe liderul PSD: Guvernul nu se închide când vrea Liviu Dragnea. La Palatul Victoria nu se stinge lumina (VIDEO)

Victor Ponta îl înfruntă pe liderul PSD: Guvernul nu se închide când vrea Liviu Dragnea. La Palatul Victoria nu se stinge lumina (VIDEO)

Un articol de: - 16 Iun 2017, 21:25
Victor Ponta îl înfruntă pe liderul PSD: Guvernul nu se închide când vrea Liviu Dragnea. La Palatul Victoria nu se stinge lumina (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Calin Politică

”Guvernul nu se închide atunci când vrea Liviu Dragnea”, a spus Victor Ponta vineri, într-o declarație de presă susținută la scurt timp după ce a fost numit în funcția de Secretar general al Guvernului.

Reîntors la Palatul Victoria, Ponta a lansat mai multe critici la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, și și-a exprimat susținerea față de premierul Sorin Grindeanu. 

Victor Ponta îl înfruntă pe liderul PSD: Guvernul nu se închide când vrea Liviu Dragnea. La Palatul Victoria nu se stinge lumina

”Nu mă așteptam, nici nu îmi doream să ne revedem așa curând în acest loc, dar viața ne pune ăn situații neașteptate și acum suntem într-o situație neașteptată și anormală. 

Prim-ministrul Sorin Grindeanu mi-a propus ieri să vin în echipa domniei sale. Am spus imediat da, deși nu mă aflam în țară. Am spus că vin să îl ajut pentru că cred că Sorin Grindeanu merită sprijin pentru lucrurile corecte pe care vrea să le facă. 

Vă imaginați că funcția de Secretar General al Guvernului nu era exact ce aveam în planul de cariera, dar nu cred că e cazul de orgolii. 

Guvernul nu a fost și nu va fi al unui partid, ci este guvernul României. Guvernul nu se poate închide ca un supermarket pe perioada unei crize politice, trebuie să funcționeze în situații anormale. Eu îl voi sprijini pe Sorin Grindeanu din această calitate care este una temporară. 

Persoana celui care mi-a făcut propunerea a contat foarte mult. Îl știu pe Sorin Grindenu de foarte mulți ani, este un om onest, ca toți cei din Banat, un om serios. I s-a cerut să accepte funcția de prim-ministru, nu a cerut el. Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

În ultimele zile am văzut un prim-ministru puternic, hotărât, stăpân pe ideile lui și cu o viziune pentru viitorul României și, sincer să fiu, și pentru viitorul PSD, dacă PSD mai vrea să aibă viitor. 

Motiv pentru care, sunt dispus să-l ajut cu toată experiența, cunoștințele pe care le-am acumulat în funcțiile anterioare. Pot să fac aceste lucruri acceptând propunerea prim-ministrului și solicitarea sa de sprijin, cu toate riscurile politice și responsabilitățile pe care înțeleg să mi le asum. 

Vrem să ținem pe linia de plutire activitatea guvernului, care a fost torpilată de o decizie politică greșită, luată de domul Dragnea, colegul nostru”, a spus Victor Ponta

Noul Secretar general al guvernului a catalogat drept un ”test mafiot” situația prin care Sorin Grindeanu a trecut în ultimele zile. 

”Perioada depinde de evoluțiile politice. Dacă moțiunea de cenzură nu va întruni numărul necesar de voturi, este vorba de o activitate pe termen mai lung, în care premierul va încerca să aibă o majoritate și un guvern funcțional. 

Dacă moțiunea de cenzură, pe care sunt convins că nu doar eu, ci și foarte mulți parlamentari din PSD nu o vor vota, atunci, până la numirea unui nor prim-ministru votat de Parlament, domnul Grindeanu trebuie să asigure funcționarea Guvernului. Nu poți să închizi guvernul la dorința domnului Dragnea. 

Sunt multe lucruri care nu pot să aștepte rezolvarea crizei politice. 

Din partea premierului există dorința de dialog acum, chiar în ceasul al 13-lea, pentru ca guvernul să funcționeze, și să poate să își exercite cât mai bine demintatea pe care a obținut-o nu pentru că a cerut-o, ci la solicitarea tocmai a celor care acum în consideră foarte rău deodată. 

În ultimele trei zile a trecut un test mafiot aproape, amenințări personale așa-zise.  

Faptul că Sorin Grindeanu a trecut acest test, pentru mine a fost motivul determinant pentru care am acceptat această funcție. 

Din această seară ne-am apucat de treabă și la Guvernul României nu se stinge lumina”, a dat asigurări Victor Ponta
 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Guvernul Romaniei