Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: În 2018, România va împlini 100 de ani, iar noi nu avem o autostradă care să lege regiunile țării

Victor Ponta: În 2018, România va împlini 100 de ani, iar noi nu avem o autostradă care să lege regiunile țării

Un articol de: - 26 Iul 2013, 13:43
Victor Ponta: În 2018, România va împlini 100 de ani, iar noi nu avem o autostradă care să lege regiunile țării Politică

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că România va împlini 100 de ani de existență în 2018, iar la bilanț ar putea să arate "foarte prost" din cauza faptului că nu există o autostradă care să lege regiunile țării.

"Vreau să atrag atenţia că foarte repede vor trece aceşti cinci ani. În 2018, va trebui să facem un bilanţ, ce a făcut România în aceşti 100 de ani. E mai prosperă, e mai unită, are mai multe oportunităţi. Dincolo de partea de sărbătoare, că eu cred că va fi o sărbătoare atunci, dar este şi un moment de bilanţ", a spus premierul, potrivit Mediafax.

Premierul afirmă că bilanțul de centenar al țării ar putea arăta foarte prost, pentru că nu există o autostradă care să lege regiunile între ele.

"După o sută de ani, nu avem nişte legături de transport foarte bune între regiuni. Nu avem o autostradă care să lege Muntenia de Ardeal şi Ardealul de Moldova şi sper ca până în 2018 să le avem. De asemenea, nu avem alte lucruri care înseamnă o ţară unită şi dezvoltată în mod uniform. Cei cinci ani trec repede şi cred că suntem toţi responsabili, cei de acum, aflaţi în viaţă şi în activitate, de cum arată o ţară la o sută de ani de când s-a format aşa cum este acum. Sunt sigur că cei din Moldova şi Muntenia se vor supăra acum că spun 100 de ani de România, dar România este completă împreună cu Ardealul. Sigur că a fost 1859, dar România Românie este cu tot cu Ardealul şi, atunci, o sută de ani de Românie întreagă sărbătorim în 2018", a explicat premierul.


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Autostrada Romania