Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: În direcţia în care mergem acum, de la anul, firmele românești vor da faliment, se vor mări taxele și se vor tăia pensiile și salariile

Victor Ponta: În direcţia în care mergem acum, de la anul, firmele românești vor da faliment, se vor mări taxele și se vor tăia pensiile și salariile

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 09 Noi 2020, 10:33
Victor Ponta: În direcţia în care mergem acum, de la anul, firmele românești vor da faliment, se vor mări taxele și se vor tăia pensiile și salariile Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat duminică seară că, dat fiind modul în care evoluează situația acum, după alegerile parlamentare vom ajunge la carantină totală, iar de la anul vor falimenta numeroase firme românești, se vor tăia pensii și salarii și vor crește taxele.  Acesta a mai susținut că nu este de acord cu noile măsuri atincoronavirus dispuse de Guvernul PNL, în special cu închiderea școlilor și restricționarea circulației pe timp de noapte.

 

Victor Ponta, previziuni sumbre pentru România în 2021, dacă nu sunt luate urgent măsuri 

 

Fostul premier a susținut că situația economică a țări se va degrada chiar mai mult în 2021 dacă nu se iau măsuri urgente.

„Cred că România poate să iasă mai puternică din această criză, cu două condiţii: să ne unim eforturile, să avem oameni competenţi care să ia măsuri pentru români, nu pentru ei. În direcţia în care mergem acum, după 7 decembrie, vom fi blocaţi în casă. De la anul, firmele românești vor da faliment, se vor mări taxele și impozitele și se vor tăia pensiile și salariile (...) Trebuie să luam deciziile corecte și să repornim România. Nu așa ca în Miorița, ne punem mâinile pe piept și ne dăm bătuți. Luptăm în continuare”, a declarat Victor Ponta la România TV, potrivit stiripesurse.ro.

Președintele Pro România a mai susținut că nu este de acordul cu noile măsuri dispuse de Guvernul Orban pentru a preveni răspândirea coronavirusului. El a afirmat că școlile ar trebui ținute deschise și că nu vede rostul restricționării circulației în timpul nopții. 

„Aș merge din oră în oră la un protest împotriva închiderii școlilor. Toate țările nu au închis școlile, doar la noi se întâmplă, e o decizie total greșită. Aș merge din oră în oră la un protest împotriva închiderii piețelor. După ora 21 iese virusul pe stradă sau ce se întâmplă? Nervozitatea se acumulează ca la un vulcan cu lava dedesubt”, a mai afirmat Victor Ponta, citat de stiripesurse.ro.

 Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Promisiunile Pro România: Măsuri de gestionare a epidemiei de coronavirus și a crizei economice

 

Duminică a avut loc congresul în care a fost validată fuziunea dintre Pro România și ALDE și în care a fost votat programul de guvernare al formațiunii politice.

Într-un discurs, Victor Ponta a enunțat o parte din promisiunile pe care, susține el, Pro România le va duce la îndeplinire chiar din prima zi după ce va ajunge la guvernare: venitul minim de criză, ajutorul pentru firme, redeschiderea școlilor, testarea gratuită a populației.

El a insistat că firmele vor fi ajutate cu condiția să nu dea afară angajații. Altfel, „va fi o criză socială și economică pe care o scăpăm de sub control”.

„Nu suntem de acord nici cu închiderea României, nici cu închiderea şcolilor nici cu panica pe care o vedem în fiecare zi, aşa cum nu am fost niciodată de acord că nu există coronavirus”, a insistat fostul premier, la congresul care s-a desfășurat online.

Victor Ponta  a mai afirmat că Pro România are oameni care au guvernat bine țara și „care pot să o scoată din nou din criză, aşa cum au făcut şi în alte dăţi”.