Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta, în Parlament: Am plătit prețul politic pentru evenimentele din diaspora, e un preț meritat (VIDEO)

Victor Ponta, în Parlament: Am plătit prețul politic pentru evenimentele din diaspora, e un preț meritat (VIDEO)

Un articol de: - 25 Noi 2014, 11:07
Victor Ponta, în Parlament: Am plătit prețul politic pentru evenimentele din diaspora, e un preț meritat (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, în Parlament, că a plătit prețul politic pentru evenimentele din diaspora de pe data de 16 noiembrie și a propus parlamentarilor două soluții pentru ca la următoarele alegeri să nu mai existe astfel de probleme.

”Alegerile din 2 și 16 noiembrie au arătat că prevederile din legea 370/2004 care reglementează oragnizarea votului sunt depășite de realitățile demografice în special în spațiul UE. Legea trebuie modificată”, a afirmat Ponta.

”Fiind inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, am plătit prețul politic pentru asta și e un preț meritat. Până în 2 noiembrie nu a existat un semnal sau o discuție legată de modul de organizare. După 2 noiembrie, BEC, birourile din diaspora și MAE au luat toate deciziile care puteau fi luate în baza legii. Fac un apel la toate forțele politice ca după momentul electoral să dea dovadă de capacitate de dialog și măsuri realiste”, a continuat el.

”În 2014 pe teritoriul rom activitatea electorală s-a desfășurat fără niciun fel de evenimente și nu au existat elemente de fraudă electorală”, a mai spus premierul.

Pe de altă parte, Ponta a afirmat că numărul românilor din străinătate este mult mai mare decât cel din evidențele misiunilor diplomatice. În acest sens, el a arătat că o soluție pentru aceste probleme ar fi votul electronic sau votul prin corespondență.

Totodată, primul minsitru a cerut Parlamentului să ofere puterea unui alte instituții, precum BEC, pentru a se ocupa de organizarea alegerilor.

”MAE are ca sarcină reprezentarea intereselor diplomatice și plitice ale României în alte state. Au răspuns politic doi miniștri de Externe, dar personalul MAE trebuie să îndeplinească sarcina constituțională pe care o au. Vreau să avem garanția că o instituție tehnică, nu politică se va ocupa de desfășurarea votului. Regret faptul că nu toți au putut vota. Am plătit prețul politic, dar cei care au votat în diaspora nu cred că au venit de dragul unor partide politice”, a precizat Victor Ponta.

Victor Ponta: Am plătit prețul politic pentru evenimentele din diaspora


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Parlamentul Romaniei,   diaspora