Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Legea amnistierii şi graţierii nu va trece

Victor Ponta: Legea amnistierii şi graţierii nu va trece

Un articol de: - 27 Oct 2014, 18:19
Foto: gov.ro Politică

PNL a cerut ca proiectul privind amnistia şi graţierea să fie pus pe ordinea de zi şi respins de Camera Deputaţilor. Propunerea liderului deputaţilor PNL George Scutaru a fost însă respinsă de plen cu 81 de voturi ”pentru”, 122 de voturi ”împotrivă” şi 5 abţineri.

În urma votului, liberalii şi democrat liberalii au acuzat PSD că ţine legea la sertar pentru a o promova în apărarea baronilor penali.

În ciuda votului, premierul Victor Ponta, prezent şi el în Parlament, declară că nu e de acord cu susţinerea acestui proiect legislativ și că nu va trece.

Solicitat să îşi spună opinia despre repunerea Legii amnistierii şi graţierii pe ordinea de zi a plenului Camerei, Ponta a răspuns: ”Am spus foarte clar că suntem împotriva adoptăriii acestei legi. Când va fi pe ordinea de zi...”

El a susţinut că opoziţia a ”uitat” să ceară ca această lege să fie repusă pe ordinea de zi, fapt pe care îl reclamă doar la televizor.

”Doar la televizor spun cei de la ACL că vor legea, în plen nu au spus absolut nimic”, a arătat Ponta.

În condiţiile în care un jurnalist i-a spus că Biroul Permanent nu a fost de acord cu repunerea pe ordinea de zi, iar în Birou majoritatea e deţinută de PSD, Ponta a răspuns: ”În plen nu au spus nimic. Cred că e un joc electoral. Eu vreau să reamintesc că ideea acestei legi a apărut de la colegi liberali şi că din moment ce s-a pronunţat toată lumea împotrivă e foarte clar că nu va trece”.

Ponta: Legea amnistiei și grațierii nu va treceCiteşte mai multe despre:   Victor Ponta,   gratiere
 
Loading...