Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Nici vorbă de demisie! Decizia Consiliului de Atestare este una politică și ilegală

Victor Ponta: Nici vorbă de demisie! Decizia Consiliului de Atestare este una politică și ilegală

Un articol de: - 30 Iun 2012, 11:04
Victor Ponta: Nici vorbă de demisie! Decizia Consiliului de Atestare este una politică și ilegală Politică

O decizie politică şi ilegală. Astfel numeşte premierul Victor Ponta decizia Consiliului de Atestare. Ba mai mult, premierul a anunţat printr-un comunicat că nu are de gând să-şi dea demisia după ce mai bine de o treime din lucrarea sa de doctorat s-a dovedit a fi un plagiat.

Membrii Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare au decis în unanimitate că lucrarea "Curtea Penală Internaţională" are 85 de pagini copiate din lucrările unor autori străini.

La sosirea în țară de la Consiliul European, Victor Ponta a refuzat orice discuție cu jurnaliștii despre acuzația de plagiat. Ba mai mult, avionul său a avut o întârziere de o oră, fapt ce i-a nemulțumit pe pasageri.

Reacția lui Ponta la decizia Consiliului de Atestare a fost transmisă printr-un comunicat: o decizie politică și ilegală, a catalogat-o premierul.

Ce s-a anunțat astăzi este o decizie politică și ilegală, luată de apropiații Președintelui ca represalii pentru participarea mea la Consiliul European. Voi dovedi în fața Comisiei de Etică a Ministerului Educației că am respectat toate regulile! Nu renunț la lupta pe care am început-o din cauza acestor atacuri. Nici vorbă de demisie!", a declarat Ponta, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, teza de doctorat a premierului Victor Ponta a fost analizată de 13 specialiști, iar concluzia a fost aceeași. Lucrarea este plagiată.

„Nu au fost respectate standardele de etică profesională în realizarea tezei de doctorat având ca autor pe domnul Victor Ponta, cu titlul "Curtea Penală Internațională", susținută în anul 2003 la Universitatea din București, Facultatea de Drept, având drept conducător de doctorat pe domnul profesor universitar doctor Adrian Năstase. (...) În particular, o parte semnificativă a tezei de doctorat (circa 85 de pagini din 307, fără a socoti anexele) reprezintă texte extrase din opere ale altor autori, copiate cuvânt cu cuvânt, fără a menționa acest lucru și fără a face trimitere la sursele originale într-un mod care să indice faptul că textele extrase reprezintă opera altor autori.", se arată în comunicatul CNATDCU.

Analiza tezei de doctorat s-a făcut după o copie a originalului primită de specialiștii de la Facultatea de Drept.

Astfel, potrivit legii, reprezentanții Consiliului de Atestare au propus, în unanimitate, retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta.


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   PDL