Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Nimeni nu ia în serios „absurditățile” conform cărora am ieși din NATO sau UE

Victor Ponta: Nimeni nu ia în serios „absurditățile” conform cărora am ieși din NATO sau UE

Un articol de: - 07 Aug 2012, 18:36
Victor Ponta: Nimeni nu ia în serios „absurditățile” conform cărora am ieși din NATO sau UE Politică

Premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținută marți după-amiază, că nimeni nu ia în serios „absurditățile apărute prin România, că ieșim din NATO, din Uniunea Europeană, ne ducem în URSS,” calificând astfel de afirmații drept „prostii.”

De asemenea, a afirmat că motivul pentru care ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a venit la Guvern și s-a întâlnit cu el a fost să îl invite la o demonstrație a forțelor aeriene americane. Cei doi au discutat și continuarea colaborării în parteneriatul strategic.

Despre afirmațiile lui Viviane Reding, Victor Ponta a spus că atât el, cât și Reding, susțin ca politicienii să nu facă presiuni asupra deciziei CCR. Comisarul European pe Justiție și-a exprimat nemulțumirea față de presiunile puse asupra judecătorilor Curții Constituționale.

„Eu am fost primul care a făcut acest apel și îl fac în continuare, și nu pot decât să îl susțin - văd că și doamna comisar Viviane Reding spune ce spun eu. Lucrul acesta se întâmplă destul de rar. Doar că eu, spre deosebire de doamna Viviane Reding, trăiesc în România și știu ce se întâmplă în Româna,” a declarat acesta.

Premierul Ponta a vorbit și despre situația economică și angajamentele cu Fondul Monetar Internațional.

„Pe baza a ceea ce am discutat cu domnul vicepremier Florin Gerogescu, dar și cu guvernatorul Băncii Naționale, domnul Mugur Isărescu, guvernul României și-a îndeplinit toate obligațiile pe care le avea, obligații care țin de țintele de deficit bugetar, de reformele structurale pe care le-am asumat, și sigur și mâine voi preciza încă o dată hotărârea absolută a guvernului de a îndeplini tot ceea ce ne-am angajat în scrisoarea de intenție,” a mai declarat acesta.

Premierul a mai spus și că s-a încheiat criza politcă din punctul său de vedere, iar instituțiile statului, inclusiv cele economice, au asigurat și vor asigura stabilitatea și predictibilitatea. El a explicat și că a cerut disciplină în guvern, iar orice comunicare cu instituțiile internaționale se face doar prin și cu acordul vicepremierului.