Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Nu am interferat în niciun fel în justiție. SRS a vorbit în numele lui Iohannis la ultima moțiune de cenzură (VIDEO)
Exclusiv

Victor Ponta: Nu am interferat în niciun fel în justiție. SRS a vorbit în numele lui Iohannis la ultima moțiune de cenzură (VIDEO)

Un articol de: - 08 Oct 2014, 21:02
Victor Ponta: Nu am interferat în niciun fel în justiție. SRS a vorbit în numele lui Iohannis la ultima moțiune de cenzură (VIDEO) Politică

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii „Bună seara, România!” de pe B1 TV că nu influențează în niciun fel justiția în dosarul Lukoil.

„N-am interferat și nu interferez în niciun fel în justitție. Foarte bine fac procurorii care descoperă unde este evaziune fiscală și sancționează și recuperează prejudiciul. Ca premier, am anumite obligații față de efectele sociale. Poimâine, 3.500 de oameni trebuie să își primească salariile. Nu doar Lukoil, orice rafinărie plătește lunar către bugetul consolidat, adică prin taxe și accize, 100 de milioane de dolari. Și nimeni nu dorește o gaură la buget de 100 de milioane de dolari”, a spus Victor Ponta.

Premierul a adăugat că afirmațiile legate de implicarea sa în acest dosar sunt comentarii ce denotă „răutate și prostie”.

„Știți, una din temele de campanie ale lui Klaus Iohannis era că numai la PSD sunt probelem, corupți și condamnați. Dar el trebuie să știe că Sorin Roșca Stănescu, nu doar ca senator PNL, dar a fost cel care a vorbit în numele lui Iohannis la ultima moțiune de cenzură și spunea despre lupta împotriva corupților de la PSD. De Căncescu nu știu dacă e vinovat sau nu, dar Uioreanu știu că e și în arest preventiv. Deci lupta anticorupție nu e lupta unui partid. La lansarea mea am fost acuzat că am blocat Bucureștiul că am dus oamenii pe stadion, dar Iohannis că i-a dus în Piața Victoriei nu a blocat Capitala”, a mai spus Ponta.

Declaraţiile premierului vin in condiţiile in care Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să decidă în şedinţă dacă va sesiza Inspecţia Judiciară referitor la o eventuală afectare a independenţei procurorului de caz, produsă prin declaraţiile lui Victor Ponta.

Între timp, vicepreşedintele pe rafinare, marketing şi distribuţie din grupul rus Lukoil, Vladimir Nekrasov, a declarat că firma va decide până vineri dacă va închide sau nu rafinăria Petrotel din Ploieşti.

Nekrasov a mai spus că a încheiat o înţelegere cu procurorii români, dar crede că acuzaţiile aduse rafinăriei sunt nefondate şi a precizat că nu i s-a prezentat, de către procuratură, niciun document din care să reiasă vreun prejudiciu.

Oficialul a menţionat că nu a văzut lucruri concrete, ci doar fraze generale. Şi procurorii au recaţionat. Într-un comunicat de presă Parchetul Curţii de Apel Ploieşti precizează că sechestrul nu împiedică funcţionarea Lukoil şi că ancheta nu este şi nu va fi fi afectată de niciun fel de declaraţii venite din zona politicului sau din presă. Elena Udrea l-a atacat dur pe Victor Ponta, pentru declaraţiile făcute.

Ponta: SRS a vorbit în numele lui Iohannis la ultima moțiune de cenzură

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Lukoil