Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Nu cred că-i vreun sclav în România, fie prin politică, fie prin presă care să se bucure că ne ceartă cineva de la Budapesta. Eu vreau să ne conducem ţara de la Bucureşti, nu de la Budapesta (VIDEO)

Victor Ponta: Nu cred că-i vreun sclav în România, fie prin politică, fie prin presă care să se bucure că ne ceartă cineva de la Budapesta. Eu vreau să ne conducem ţara de la Bucureşti, nu de la Budapesta (VIDEO)

Un articol de: - 21 Sep 2015, 14:29
Victor Ponta: Nu cred că-i vreun sclav în România, fie prin politică, fie prin presă care să se bucure că ne ceartă cineva de la Budapesta. Eu vreau să ne conducem ţara de la Bucureşti, nu de la Budapesta (VIDEO) Politică

Premierul Victor Ponta continuă seria schimbului de atacuri între Guvernele de la Budapesta și București. Șeful Executivului român îi transmite ministrului de Externe al Ungariei că își menține declarațiile conform cărora acțiunile țmaghiarilor împotriva refugiaților sunt o rușine pentru Europa.

"Mă bucură interesul Ministerului de Externe ungar pentru politica din România. Deocamdată îmi menţin opiniile, care sunt similare cu ale premierului sârb, premierului croat, premierului austriac, ale Comisiei Europene, ale secretarului general ONU, şi anume că atitudinea Ungariei în această criză a refugiaţilor este o acţiune neeuropeană şi o ruşine pentru Europa. Să faci garduri la graniţa dintre două ţări membre ale UE, Ungaria şi România, este o chestiune nemaiîntâlnită şi care nu are nicio legătură cu spiritul european", a declarat Victor Ponta.

Totodată, premierul spune că replicile date oficialilor de la Budapesta arată faptul că își apără țara și că nu va permite acestora să se bage în politica internă a României.

"Motiv pentru care o să-mi apăr ţara şi guvernul şi faptul că autorităţile maghiare se bagă în jocuri interne politice din România eu cred că toată lumea ar trebui să răspundă ca şi mine, adică cu indignare. Nu cred că-i vreun sclav în România, fie prin presă, fie prin politică care să se bucure că ne ceartă cineva de la Budapesta. Eu vreau să ne conducem ţara de la Bucureşti, nu de la Budapesta şi până acum am ştiut să o facem foarte bine", a mai spus Victor Ponta.

Ponta, in conflict cu oficialii din Ungaria: Eu vreau sa ne conducem tara de la Bucuresti, nu de la Budapesta

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   refugiati,   Victor Ponta,   Ungaria