Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: "Nu lăsați disputele interne să ne distragă de la adevăratul adversar extern"

Victor Ponta: "Nu lăsați disputele interne să ne distragă de la adevăratul adversar extern"

Un articol de: B1.ro - 06 Dec 2018, 09:55
Victor Ponta: "Nu lăsați disputele interne să ne distragă de la adevăratul adversar extern" Politică

Rusia se înarmează cu capacități militare care au fost interzise încă din anii ‘80, în timp ce clasa politică românească își consumă prea multă energie în luptele politice interne, a precizat liderul partidului Pro România, Victor Ponta, într-o postare pe Facebook, de miercuri.

"Ne consumăm prea multă energie în luptele politice interne - la granița noastră Rusia se înarmează cu capacități militare care au fost interzise încă din anii ‘80 / acordurile care au adus stabilitate și siguranță sunt azi încălcate de “Marele Vecin de la Răsărit” / este un moment extrem de grav și niciunul dintre liderii politici ai României nu pare interesat /", a scris fostul prim-ministru.

Comentariul liderului Pro România a venit în contextul unor noi tensiuni apărute la nivel diplomatic între Federația Rusă și Statele Unite (susținută de restul aliaților din NATO) cu privire la Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

Luni, Statele Unite a înaintat public Rusiei un ultimatum de 60 de zile pentru a se conforma prevederilor Tratatului Forţelor Nucleare. Iar în situația în care Rusia nu va face acest lucru, Statele Unite ar urma să abandoneze tratatul. Gestul Washington-ului fiind motivat de dezvoltărea de către Rusia a rachetei Novator 9M729, a cărei rază de acţiune este estimată între 482 de kilometri şi 5.471 de kilometri. 

În replică, marți, Federația Rusă a amenințat"nu va lăsa lucrurile fără un răspuns" și că ținta retalierilor sale "nu va fi teritoriul Statelor Unite, ci țările în care sunt desfășurate rachete cu rază intermediară".

În mesajul de pe Facebook, Victor Ponta a mai cerut factorilor decidenți să nu permită "luptelor interne" să se lase distrase "de la adevăratul adversar extern".

"În numele ProRomania vreau să transmit un mesaj ferm de susținere a poziției SUA - și tot un mesaj ferm Președintelui, Guvernului și forțelor politice din Parlament de a nu lăsa disputele interne să ne distragă de la adevăratul adversar extern!", a mai precizat Victor Ponta.

"Cine nu a citit la școală “Pilfa lui Scorilo” despre câinii care se luptă între ei până văd un lup - e momentul să o facă!", a încheiat deputatul indepedent.

Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!