Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta nu vrea alianţă cu PSD pentru parlamentare: „Nu poţi să te uneşti cu toată baronimea şi cu toţii profitorii”

Victor Ponta nu vrea alianţă cu PSD pentru parlamentare: „Nu poţi să te uneşti cu toată baronimea şi cu toţii profitorii”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 28 Aug 2020, 16:35
Victor Ponta nu vrea alianţă cu PSD pentru parlamentare: „Nu poţi să te uneşti cu toată baronimea şi cu toţii profitorii” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, vineri, că exclude o alianță cu PSD pentru alegerile parlamentare, dar şi-ar dori o Stânga unită pentru 2024. Ar vrea acest lucru, însă, doar dacă „reuşeşte PSD-ul să se schimbe în bine”. La congresul din 22 august, în care a fost ales președinte plin al PSD, Marcel Ciolacu a promis ruperea de trecut și reconstrucția partidului. Ponta, însă, nu s-a arătat prea optimist și a remarcat faptul că fix la congresul PSD în care s-a anunțat schimbarea erau prezenți o mulțime de social-democrați care au fost complici cu Liviu Dragnea.

 

Victor Ponta vrea o alianță a partidelor de Stânga doar „dacă reuşeşte PSD-ul să se schimbe în bine”

 

Victor Ponta, președintele Pro România, a declarat că exclude o alianţă cu PSD pentru alegerile parlamentare, dar şi-ar dori o Stânga unită pentru 2024. „Nu poţi să te uneşti cu toată baronimea şi cu toţii profitorii”, a mai spus el.

Întrebat dacă se gândeşte la o alianţă cu PSD pentru alegerile parlamentare, Victor Ponta a răspuns: „Nu. (...) Nu am făcut Pro România ca să fie anexa nici a PSD, nici a altcuiva. (...) Eu nu exclud pentru 2024 o Stângă unită, ar fi cazul să fie. Dar nu poţi să te uneşti cu toată baronimea şi cu toţii profitorii. Dacă reuşeşte PSD-ul să se schimbe în bine, Doamne ajută! Dar până atunci, nu, nu se pune problema”.

El a insistat că se poate ajunge la o alianță a partidelor de Stânga doar dacă lucrurile se schimbă în bine: „Acum nu se pune problema, dar poate, cine ştie, dacă se schimbă lucrurile în bine la un moment dat, putem să facem o alianţă pe stânga”.

Victor Ponta i-a acuzat apoi pe social-democrați că nu au evoluat deloc după ce Liviu Dragnea a fost condamnat și a ajuns la închisoare. Schimbarea nu a venit, ba chiar la congresul în care Marcel Ciolacu a devenit președinte plin al partidului au fost prezenți complicii lui Dragnea.

„Sunt nişte oameni care cred că după epoca Dragnea ar fi trebuit să se retragă. Din păcate, i-am văzut pe toţi sâmbăta trecută. Doar Dragnea lipsea de acolo”, a declarat liderul Pro România, vineri, potrivit Agerpres.

 Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Marcel Ciolacu: „Trebuie să ne rupem de trecut”

 

Pe 22 august, în cadrul unui congres organizat în condiții speciale, din cauza epidemiei de coronavirus, Marcel Ciolacu a fost ales președinte plin al PSD.

La fel ca predecesorii săi când au ajuns în fruntea partidului, Ciolacu a promis o desprindere de trecut și o schimbare de perspectivă a partidului: „Şi trebuie să ne rupem de trecut! (...) Astăzi suntem hotărâţi să lăsăm greşelile trecutului în spate, acolo unde le este locul. Astăzi decidem viitorul social-democraţiei din România! Reconstrucţia PSD a început”.

Totodată, el a afirmat că „vremea tătucilor a apus” și a promis modernizarea formațiunii și dezvoltarea colaborării cu familia social-democrată din Europa.

Declarația lui Marcel Ciolacu despre „ruperea de trecut” l-a cam călcat pe nervi pe Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui.

„Sigur, modernismul nu e proprietatea nimănui şi, evident, apreciez această tendinţă de a vă situa în linia modernismului şi de a înlătura vechile metode. Vechile metode le asimilez aici cu exprimarea domnului preşedinte interimar, care a spus că a trecut vremea tătucilor. (...) Poate că e bine ca la adresa liderilor noştri din trecut să ne exprimăm cu mai multă atenţie. Că printre aceştia au fost Ion Iliescu, Adrian Năstase... şi ar fi cazul să ne măsurăm puţin înălţimea, chiar dacă rigla sau ruleta pe care o folosim arată câteva sute de centimetri”, a comentat Buzatu.
 

Citeşte mai multe despre:   Pro Romania,   Victor Ponta,   PSD,   Marcel Ciolacu,   alianta politica