Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta, pentru Der Spiegel: “Nu am comunicat suficient de bine cu Europa”. Premierul refuză să răspundă la acuzațiile de plagiat

Victor Ponta, pentru Der Spiegel: “Nu am comunicat suficient de bine cu Europa”. Premierul refuză să răspundă la acuzațiile de plagiat

Un articol de: -
Politică

Premierul român Victor Ponta a explicat, într-un interviu acordat revistei germane  Der Spiegel, că UE l-a înțeles greșit, spunând că nu a “comunicat suficient de bine în Europa.” Declarația vine în urma mai multor critici aduse guvernării sale la Bruxelles și în presa internațională, în special cea germană.

Întrebat cu privire la procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi despre referendumul din 29 iulie, Ponta a clarificat faptul că în Europa nu s-a înţeles faptul că procedura de suspendare nu a fost decizia sa personală, 'ci decizia Parlamentului care în repetate rânduri a fost de părere că Băsescu şi-a încălcat competenţele'.

“Nu am explicat întotdeauna bine politicile mele, nu am comunicat suficient de bine cu Europa. Nu am o problemă cu a corecta percepțiile greșite și a clarifica neînțelegerile care au generat îngrijoarare în rândul partenerilor noștri europeni. De aceea, după ce m-am întors de la Bruxelles am acceptat responsabilitatea de a clarifica toate punctele pentru care am fost criticați și de a lua măsurile necesare pentr a îi convinge pe partenerii noștri europeni - chiar și cele care țin mai mult de responsabilitatea Parlamentului decât a mea,” a spus premierul pentru publicația germană.

“Am condus organizaţia de tineret a partidului meu la negocierile pentru aderarea României la UE în 2007. Nu sunt pucist. Sunt european convins, iar Europa unită este viitorul României. Şi acelaşi comportament l-am adoptat şi în funcţia mea de premier”, a adăugat Victor Ponta, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte acuzaţiile de îngrădire a atribuţiilor Curţii Constituţionale, premierul român a afirmat că scopul lui nu a fost niciodată acesta.

Referitor la faptul că Herta Muller împreună cu alţi scriitori români renumiţi au deplâns faptul că guvernul a îngrădit libertăţile culturale în România prin trecerea ICR în subordinea Senatului şi, în consecinţă, politizarea Institutului, Ponta a promis că în acest context nu există motive de îngrijorare.

“Independeţa culturii şi, apropo de acest lucru, şi libertatea presei rămân neafectate. Ar trebui să citiţi cât de multe lucruri negative s-au scris în presa românească despre mine”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a acceptat să acorde acest interviu în biroul său din București, afirmând că vrea să vorbească deschis despre poziția sa. Acesta a refuzat să răspundă întrebărilor cu privire la acuzațiile de plagiat care planează asupra tezei sale de doctorat, a mai precizat Der Spiegel.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   interviu,   critici,   Guvern,   Bruxelles,   presa internationala,   plagiat,   teza de doctorat
 
 
 
Loading...