Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Președintele nu poate cere ca țara să se transforme într-o republică prezidențială

Victor Ponta: Președintele nu poate cere ca țara să se transforme într-o republică prezidențială

Un articol de: - 27 Iun 2012, 11:13
Victor Ponta: Președintele nu poate cere ca țara să se transforme într-o republică prezidențială Politică

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, în urma audierilor de la CCR legate de vizita la Bruxelles, că președintele nu poate cere ca România să devină o republică prezidențială, în care el să dețină toate drepturile.

“Nu putem transforma și nu se poate cere de către președintele României ca România să se transforme într-o republică prezidențială, în care toate drepturile să aparțină doar președintelui României. Acest lucru îl poate decide, dacă dorește, doar poporul român, printr-o revizuire a Constituției,” a spus premierul.

De asemenea, Ponta a spus că există o decizie a Parlamentului și o practică europeană care arată că cel care trebuie să meargă la ședința de la Bruxelles este premierul, punctând din nou că ceea ce se va discuta joi la ședința Consiliului European ține de competența Guvernului.

“În mod concert, foarte clar, am arătat că există o decizie a Parlamentului României, există o lege votată în Parlamentul României și există o practică europeană în Consiliul European, participând primii miniștri din 25 de țări, pentru că pe agenda Consiliului care va începe mâine sunt puncte foarte clare care țin de competența Guvernului,” a afirmat premierul.

“Eu cred că este nevoie ca instituțiile să funcționeze și să existe respect între instituții. Blocajele, războaiele și toate celelalte conflicte sunt împotriva intereselor noastre publice, împotriva intereselor noastre naționale,” a mai spus Ponta.

Despre decizia CCR care urmează să fie dată în cursul zilei de miercuri, primul ministru a declarat că nu se poate pronunța înainte ca aceasta să existe.

Victor Ponta, declarații în urma audierilor de la Curtea Constituțională
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   declaratii,   Bruxelles,   Curtea Constitutionala,   presedinte,   decizie,   Parlamentul Romaniei